• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met 5 van 5 sterren (19 beoordelingen)
Energielabel Checken voor je woning
 

Energielabel bestaande bouw aanvragen

Ben je van plan je huis te verkopen en wil je een energielabel aanvragen voor je woning? Of heb je recent energiebesparende maatregelen getroffen en wil je je huidige energielabel bijwerken? Bij DuraPlus helpen we je graag met een energielabel bestaande bouw aanvragen. Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt om dit proces soepel te laten verlopen.

  • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
  • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
  • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Arnhem of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel.

Waarom een energielabel bestaande bouw aanvragen?

Met een energielabel bestaande bouw aanvragen krijg je een beter inzicht in de energieprestatie van je woning. Bij de verkoop van een woning is het verplicht om een geldig energielabel te hebben, zodat (potentiële) kopers een schatting kunnen maken van de energiekosten. Bij de overdracht van een woning zonder energielabel ontstaat een probleem. De meerderheid van de notarissen zal de akte niet passeren, waardoor er automatisch een herhaalde boete van € 435,- wordt opgelegd aan de verkopende partij voor het ontbreken van een energielabel. Deze boete blijft gelden totdat het energielabel is aangevraagd. Een energielabel bestaande bouw aanvragen is dus een echte must wanneer jij jouw woning wilt verkopen.

Ook als huiseigenaar is het nuttig om te weten hoe energiezuinig je woning is, zodat je gericht kunt investeren in energiebesparende maatregelen.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvraag Arnhem
Leaf icon
 
Energielabel bestaande bouw aanvragen

Onze werkwijze bij een energierlabel bestaande bouw aanvragen

Bij DuraPlus werken we met gecertificeerde adviseurs die je graag bijstaan in het aanvraagproces van een energielabel. Nadat je akkoord hebt gegeven op onze offerte, plannen we een afspraak in om bij je thuis langs te komen. Onze adviseurs inspecteren je woning grondig en controleren alle relevante kenmerken die van invloed zijn op het energielabel. Het is belangrijk dat je bij deze inspectie aanwezig bent, zodat eventuele vragen direct beantwoord kunnen worden.

Indien je recent energiebesparende maatregelen hebt getroffen, is het belangrijk om documentatie hiervan bij de hand te hebben tijdens de inspectie. Denk hierbij aan facturen, documentatie en eventuele bouwtekeningen. Deze informatie helpt onze adviseurs om een nauwkeurig energielabel vast te stellen dat past bij de actuele situatie van je woning.

Energieprestatierapport na adviesbezoek

Nadat een van onze gecertificeerde adviseurs is langs geweest krijg je zo snel mogelijk een rapport van ons. Hierin staat beschreven wat de energieprestaties van je woning zijn.

Wil je weten hoe je je woning naar een nog hoger energielabel kunt krijgen? Naast dat je bij ons een energielabel voor bestaande bouw kunt aanvragen kun je bij ons ook terecht voor verduurzamingsadvies.

Leaf icon
Prijs aanvraag energielabel Arnhem

Energielabel checken?

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Energielabel bestaande bouw aanvragen? Doe het op tijd!

Een energielabel bestaande bouw aanvragen vergt tijd, daarom is het essentieel om dit op tijd te regelen, vooral als je je woning wilt verkopen. Een afspraak moet worden ingepland en de inspectie moet plaatsvinden voordat het energielabel kan worden uitgegeven. We streven ernaar dat iedere klant binnen 7 dagen een afspraak heeft staan. Zorg er daarom voor dat je de aanvraag ruim van tevoren indient, zodat er voldoende tijd is voor alle stappen in het proces.

Leaf icon
Uitleg over het aanvragen van een energielabel - hoe verloopt het aanvraag proces
Leaf icon
Verschillende soorten energielabels

Energielabel aanvragen voor je bestaande woning door deskundige adviseurs

Een energielabel aanvragen voor je bestaande woning is een belangrijke stap, of je nu je huis wilt verkopen of simpelweg wilt weten hoe energiezuinig je woning is. Bij DuraPlus staan onze gecertificeerde adviseurs klaar om je te helpen bij dit proces. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen. Met een up-to-date energielabel ben je goed voorbereid op de toekomst!

Wat klanten over ons vertellen

Richard heeft ons zeer vakkundig geholpen aan een definitief energielabel. Absolute aanrader!

D.
Danny Scheurink
21 dagen geleden

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
1 maand geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
3 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
4 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
4 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
7 maanden geleden
 
 
 
Leaf icon
Bel Mail App Offerte