• Afspraak binnen 7 dagen
 • Onafhankelijk advies
 • Advies op maat
 • Beoordeeld met 5 van 5 sterren (19 beoordelingen)
Energielabel Aanvragen voor je woning
 

Energielabel Nijmegen aanvragen

Een energielabel aanvragen Nijmegen? Krijg binnen enkele klikken een vrijblijvende offerte en ontvang na acceptatie je energielabel al binnen enkele dagen.

 • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
 • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
 • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen in Beilen of voor een maatwerkadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel. Na het accepteren van de offerte plannen we direct een afspraak in.

Energielabel aanvragen in Nijmegen

Het aanvragen van een energielabel in Nijmegen is een essentiële stap voor zowel woningbezitters als verhuurders. Het energielabel biedt belangrijke informatie over de energieprestaties van een gebouw, wat van cruciaal belang is in de huidige tijd waarin duurzaamheid en energie-efficiëntie een steeds grotere rol gaan spelen.

Gelukkig is het zeer eenvoudig om een energielabel in Nijmegen aan te vragen. DuraPlus kan je snel én tegen een voordelig all-in tarief van een energielabel voorzien. Geen kleine lettertjes die de prijs achteraf toch duurder maken en een snelle en deskundige afhandeling. Het bezoek van de deskundige bepaalt de classificatie van het energielabel en DuraPlus zorgt dat het energielabel wordt geregistreerd zodat je verzekerd bent van een legaal energielabel. Zij zorgen namelijk dat de juiste rekenmethodes en verplichte referenties worden gebruikt en dat het energielabel wordt geregistreerd in de landelijke database van de Rijksoverheid. En dat allemaal binnen een zeer kort tijdsbestek.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvraag Nijmegen
Leaf icon
Prijs energielabel Nijmegen

Wat kost een energielabel in Nijmegen?

Een energielabel aanvragen in Nijmegen bij DuraPlus betekent dat je kunt rekenen op een vaste en lage all-in prijs. Een transparante prijs zonder verrassingen achteraf. Natuurlijk is de prijs wel afhankelijk van het type woning of utiliteitsgebouw. Op de website van DuraPlus kun je een indicatieprijs vinden voor de verschillende typen woningen. Het bezoek van de deskundige energie-adviseur aan de woning is inbegrepen in de totaalprijs.

Staat jouw woning of utiliteitsgebouw er niet bij? Vraag dan gewoon even een vrijblijvende offerte aan. Is de prijs akkoord? Dan zet DuraPlus alles snel in werking om te zorgen dat je op een deskundige manier snel je energielabel in huis hebt. Natuurlijk kun je bij DuraPlus ook een offerte aanvragen als je niet in Nijmegen woont.


Bekijken prijzen energielabels

Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Waarom een energielabel aanvragen?

Behalve de wettelijke verplichting, zijn er een aantal redenen waarom het aanvragen van een energielabel belangrijk is:

 • Postive waardeontwikkeling voor de woning met een goed energielabelBewustwording
 • Een energielabel geeft inzicht in het energieverbruik en de efficiëntie van een woning. Het biedt bewoners de mogelijkheid om bewuster om te gaan met energie en waar mogelijk energiebesparende maatregelen te nemen.
 • Postive waardeontwikkeling voor de woning met een goed energielabelKostenbesparing
 • Met een energielabel kun je gerichter de energie-efficiëntie van de woning verbeteren. Hierdoor kunnen de energiekosten aanzienlijk worden verlaagd, wat vaak resulteert in lagere maandelijkse uitgaven.
 • Postive waardeontwikkeling voor de woning met een goed energielabelMilieuvriendelijkheid
 • Aanpassingen voor het verminderen van het energieverbruik heeft directe positieve gevolgen voor de vermindering van de CO2-uitstoot en dus het beschermen van het milieu.
 • Postive waardeontwikkeling voor de woning met een goed energielabelWaardevastheid van de woning
 • Een woning met een gunstig energielabel is aantrekkelijker voor potentiële kopers of huurders. Het energielabel geeft hen inzicht in de energieprestaties van de woning en toont aan dat de woning duurzaam en energiezuinig is. Dit kan de waarde van de woning verhogen en het verkoop- of verhuurproces vergemakkelijken.

Leaf icon
Waarom een energielabel aanvragen in Nijmegen
Leaf icon
Wat is de achtergrond en de reden van het energielabel

Achtergrond van het energielabel

Het energielabel is ontstaan als een middel om de energieprestaties van gebouwen inzichtelijk te maken en te vergelijken. Het concept van energie labels werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren negentig in Europese landen als onderdeel van een bredere inspanning om energie-efficiëntie te bevorderen en de klimaatverandering aan te pakken. Het idee was om consumenten en potentiële kopers/huurders te voorzien van informatie over de energieprestaties van een woning, zodat zij bewustere keuzes konden maken op basis van energie-efficiëntie.

Het energielabel is gebaseerd op gestandaardiseerde criteria en berekeningen, waarbij de energiezuinigheid van een gebouw wordt beoordeeld op basis van factoren zoals isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie en gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Door middel van een classificatiesysteem, variërend van bijvoorbeeld A++++ (zeer energiezuinig) tot G (zeer energie-onzuinig), kan het energielabel consumenten helpen bij het maken van weloverwogen keuzes en het stimuleren van energiebesparende maatregelen in gebouwen.

Kortom, het aanvragen van een energielabel in Nijmegen is een belangrijke stap om bewust om te gaan met energie, kosten te besparen, het milieu te beschermen, de waarde van de woning te verhogen en te voldoen aan de wettelijke verplichtingen. Het energielabel biedt waardevolle informatie en stimuleert huiseigenaren en huurders om energie-efficiënte maatregelen te nemen, wat resulteert in een duurzamere samenleving.

Wat klanten over ons vertellen

Richard heeft ons zeer vakkundig geholpen aan een definitief energielabel. Absolute aanrader!

D.
Danny Scheurink
21 dagen geleden

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
1 maand geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
3 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
4 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
4 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
7 maanden geleden

Energielabel aanvragen voor je kantoor

De verplichting voor het energielabel is er niet alleen voor woningen. Ook utiliteitsgebouwen moeten een energielabel hebben als ze verhuurd, verkocht of opgeleverd worden. Bij sommige utiliteitsgebouwen moet het energielabel zelfs duidelijk zichtbaar voor bezoekers en/of gasten worden opgehangen. Ook kantoorgebouwen met een oppervlakte vanaf 50 vierkante meter hebben die verplichting. Wordt hier geen gehoor aan gegeven? Dan kan ook dit een boete opleveren.

Een gunstig energielabel draagt ook bij aan de waarde van het kantoor en het kan een positieve uitstraling hebben op klanten en partners die belang hechten aan duurzaamheid. Het kan ook de ecologische voetafdruk van het kantoor verminderen en leiden tot aanzienlijke kostenbesparingen op lange termijn en een verbeterde werkomgeving voor medewerkers.

Leaf icon
Energielabel voor utiliteitsgebouw in Nijmegen
Leaf icon
Hoe verloopt het aanvragen van een energielabel

Hoe verloopt de aanvraag van jouw energielabel?

Nadat je akkoord bent gegaan met de offerteprijs voor het energielabel, zal er zo snel mogelijk een afspraak worden gemaakt voor een bezoek van de energie-adviseur. Deze deskundige zal de woning inspecteren en het energielabel samenstellen op basis van de vereiste berekeningen en verplichte referenties. Hiervoor moet namelijk de Rekenmethodiek Basis- of Detailmethodiek voor energie labels volgens de NTA8800 worden gebruikt. Dit bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Hierna wordt het energielabel opgesteld en aangemeld bij de Rijksoverheid.

Vraag altijd een energielabel aan bij een erkend bedrijf die het label mogen inschrijven in de database van de Rijksoverheid: EP-online. Wordt dit niet gedaan, dan is het energielabel namelijk niet geldig. Zodra het energielabel is aangemeld, is het 10 jaar geldig.

Wat is de boete zonder energielabel?

Het aanvragen van een energielabel is in Nederland verplicht bij verkoop, verhuur of bij de oplevering van een woning. Het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot boetes en juridische complicaties. Het is dus belangrijk om tijdig een energielabel aan te vragen om aan de wettelijke eisen te voldoen.

Doe je dit niet, dan kan dit een flinke boete opleveren. Op dit moment is de basisboete voor particulieren 450,- en voor bedrijven is dit zelfs 900,-. Hoe hoog de boete kan oplopen wordt bepaald door de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport). Door deze boetes in het vooruitzicht te stellen bij het niet hebben van een energielabel wil de overheid de eigenaren van woningen en andere panden aanmoedigen om energiebesparende maatregelen te nemen. Zij zien namelijk door het energielabel hoe het beter kan. Een andere drijfveer is dat ze hiermee potentiële kopers of huurders meer inzicht geven waardoor ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen als het gaat om duurzaamheid en energie-efficiëntie.

Leaf icon
Een energielabel is verplicht, anders volgt een boete
Bel Mail App Offerte