Daglichtberekening aanvragen bij DuraPlus
 

Daglicht Berekening

Als onderdeel van de bouwbesluittoetsing is de daglicht berekening verplicht binnen de omgevingsvergunning. DuraPlus verzorgt deze en alle andere verplichte berekeningen.

  • Alle benodigde berekeningen Verplicht voor de omgevingsvergunning
  • Rekening houdende met het geheel Levertijd mogelijk al binnen een week
  • Combinatie mogelijk met andere bouwbesluitberekeningen Combinatievoordeel met andere berekeningen
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Voor bouwbesluit berekeningen, maar ook optionele andere berekeningen.

Als je bezig bent met het plannen van een nieuwbouwwoning of kantoorgebouw, is het hebben van een daglichtberekening verplicht in het kader van de omgevingsvergunning. De daglicht-berekening is onderdeel van meerdere bouwbesluit berekeningen die verplicht zijn binnen de omgevingsvergunning. Hierin zitten ook andere berekeningen zitten zoals ventilatie, oppervlakte, spuiventilatie en de warmteweerstandberekening. Met de daglichtberekening wordt aangetoond dat er voldoende daglicht voor een gezond leefklimaat

Wat is een Daglicht berekening?

Een daglichtberekening biedt een heldere blik op de naleving van deze eisen, zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. Het toont aan of het ontwerp van een woning of ander gebouw aan deze daglichtnormen voldoet, essentieel voor een gezonde en comfortabele leefomgeving. Het maken van een daglichtberekening is dan ook verplicht bij het indienen van de omgevingsvergunning. Het bewijs dat het ontwerp aan de wettelijke vereisten voldoet, met name wat betreft daglicht, is onmisbaar voor een succesvolle vergunningsaanvraag.

Wat hebben we minimaal nodig?

Voor het opstellen van de daglicht-berekening hebben we de onderstaande informatie nodig:

  • PlattegrondPlattegronden;
  • GevelaanzichtGevelaanzichten.

Leaf icon
Daglicht bouwbesluit berekening
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Overige verplichte berekeningen voor de omgevingsvergunning

BENG berekening

BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Het meet hoe zuinig een gebouw is met energie. BENG houdt rekening met isolatie, verwarming, en duurzame energie. Lage BENG-waarden betekenen dat het gebouw weinig energie gebruikt, wat goed is voor het milieu en kosten bespaart.

MPG berekening

De MPG, oftewel de MilieuPrestatie Gebouwen, meet hoe milieuvriendelijk een gebouw is. Het geeft aan hoeveel CO2-uitstoot het veroorzaakt tijdens de bouw. Hoe lager de MPG-waarde, hoe duurzamer het gebouw. Lage MPG-waarden zijn beter voor het milieu.

Ventilatie berekening

Hier wordt berekent hoe vaak de lucht moet worden ververst per uur. Goede ventilatie is belangrijk voor gezondheid en comfort. Het voert vervuilde lucht af en brengt verse lucht binnen. Een hoger aantal verversingen per uur betekent betere ventilatie en een gezondere leefomgeving.

Spui berekening

Volgens de bouwregels moeten alle kamers ramen of deuren hebben die naar buiten kunnen. Bij een spuiventilatieberekening wordt gekeken welke ramen, deuren of luiken er in een kamer zijn en hoe ver ze open kunnen. Dit is om te zorgen voor goede ventilatie en frisse lucht in de ruimte.

Oppervlakte berekening

Bij het controleren van de gebruiksoppervlakte (GO) en verblijfsgebieden (VG) kijkt men naar plekken in een gebouw waar je langere tijd kan zijn, zoals de woonkamer. Belangrijke criteria zijn onder andere de mogelijkheid om ramen te openen, wat bijdraagt aan een goede luchtkwaliteit.

Warmteweerstand berekening

Een warmteweerstand berekeninge (Rc-waardeberekening) beoordeelt hoe goed een constructie, zoals een muur, dak of vloer, warmte tegenhoudt. Een hogere Rc-waarde betekent betere isolatie. De berekening kijkt naar materialen en diktes in de constructie en wordt uitgedrukt in vierkante meter kelvin per watt (m²K/W). Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter de isolatie.

Wat klanten over ons vertellen

Richard heeft ons zeer vakkundig geholpen aan een definitief energielabel. Absolute aanrader!

D.
Danny Scheurink
6 maanden geleden

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
7 maanden geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
9 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
9 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
10 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
13 maanden geleden
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Hoe verloopt het proces?

Afhankelijk van hoe groot het project is stemmen we de mate samenwerking af. Hoofdzakelijk doorlopen we de volgende stappen om tot kloppende berekeningen te komen:

1

Aanleveren beschikbare informatie

Voordat we kunnen beginnen hebben we de aanlevering van de gegevens nodig. Voor de daglichtberekening hebben we enkel plattegronden en gevelaanzichten nodig.

2

Berekeningen

Na het ontvangen van de juiste gegevens gaan wij aan de slag met de berekeningen. Bij onduidelijkheden of ontbrekende gegevens nemen we contact op.

3

Oplevering

Zodra de eis gehaald is volgt de oplevering met daarin een rapportage eventueel gecombineerd met de resultaten van andere berekeningen.

Bel Mail App Offerte