• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met een 5.0/5 (17 beoordelingen)
Energielabel Checken voor je woning
 

Energielabel aanvragen in Arnhem

Een energielabel in Arnhem aanvragen is heel simpel en binnen enkele dagen op te leveren

  • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
  • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
  • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Arnhem of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel.

Vraag jouw energielabel in Arnhem aan

Het aanvragen van een energielabel in Arnhem biedt diverse voordelen voor zowel woningeigenaren als huurders. Het geeft inzicht in de energieprestaties van een woning en het stimuleert de bewoners om bewuster om te gaan met energie. Het kan leiden tot energiebesparende maatregelen en een vermindering van de ecologische voetafdruk. Dit kan ook weer voor een kostenbesparing zorgen doordat er lagere energiekosten zijn na energiebesparende maatregelen. Het is ook gunstig voor de waardevastheid van de woning. Het energielabel dient namelijk als een indicatie van de energie-efficiëntie van de woning en kan de waarde ervan verhogen.

Vraag een energielabel wel aan bij een erkend bedrijf. Dan weet je zeker dat er deskundige energie-adviseurs worden ingezet en dat het energielabel ook wordt ingeschreven bij het datasysteem van de Rijksoverheid. Alleen op die manier is het energielabel ook rechtsgeldig. Als het energielabel eenmaal bij de Rijksoverheid is ingeschreven, is je energielabel 10 jaar geldig.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvraag Arnhem
Leaf icon
Voordeel van Goedkoop energielabel Arnhem

Voordelen van een energielabel in Arnhem

Het aanvragen van een energielabel heeft dus nogal wat voordelen, namelijk:

  • Bewustwording Bewustwording
  • Kostenbesparing Kostenbesparing
  • Meer comfort Meer comfort
  • Waardevastheid van de woning Waardevastheid van de woning
  • Verplichting en naleving Verplichting en naleving

Het aanvragen van een energielabel in Arnhem draagt bij aan deze punten maar het bevordert ook duurzaamheid en energie-efficiëntie, wat essentieel is in de huidige tijd van milieubewustzijn en energietransitie.

Daarbij voorkomt het hebben van een geldig energielabel een eventuele boete. Het gaat hier om bedragen die aardig op kunnen lopen, met een basisboete van 450,- voor particulieren en 900,- voor bedrijven.

Het aanvragen van een energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een woning in Nederland. Het niet naleven van deze verplichting kan leiden tot boetes en juridische complicaties. Het tijdig aanvragen van een energielabel in Arnhem bij DuraPlus zorgt ervoor dat aan de wettelijke eisen wordt voldaan. Vraag dus snel jouw energielabel in Arnhem aan. Ook utiliteitsgebouwen hebben een verplichting als het gaat om een energielabel.

Energielabel kosten

Een energielabel aanvragen bij een erkend en onafhankelijk bedrijf zoals DuraPlus betekent ook dat je een vaste en lage prijs betaalt voor het aanvragen. Geen kleine lettertjes en geen extra kosten achteraf. Ook het bezoek van de energie-adviseur is inbegrepen in de all-in prijs.

De prijs is mede afhankelijk van het type woning of utiliteitsgebouw. Op de website van DuraPlus kun je een indicatieprijs vinden van verschillende typen woningen. Vraag gewoon een vrijblijvende offerte aan om te zien wat het aanvragen van een energielabel voor jouw woning of utiliteitsgebouw kost.

Heb je een project met meerder woningen of utiliteitsgebouwen? Hier kan eventueel een korting voor verleend worden, dus ook in dit geval is het verstandig om even een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Leaf icon
Prijs aanvraag energielabel Arnhem

Energielabel checken?

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Hoe vraag je een energielabel in Arnhem aan?

Om een energielabel voor een woning of utiliteitsgebouw in Arnhem aan te vragen, kun je contact opnemen met DuraPlus. Dit kan bijvoorbeeld via een vrijblijvende offerte aanvragen op de website. Het wijst zich vanzelf en het is snel en simpel. Ga je akkoord met de prijs dan kan de procedure beginnen. Er wordt een afspraak gemaakt voor de energie-adviseur die de betreffende woning of utiliteitsgebouw komt inspecteren. Dit bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Deze deskundige adviseur kan op basis van de uitkomsten van de Rekenmethodiek Basis- of Detailmethodiek voor energie labels volgens de NTA8800 het energielabel opstellen.

Zodra het energielabel is samengesteld, moet het energielabel worden aangemeld bij de EP-online database van de Rijksoverheid. Alleen dan is het energielabel geldig. Dit kan niet zomaar door iedereen worden gedaan. Zodra het energielabel is aangemeld, krijg je het thuisgestuurd.

Leaf icon
Uitleg over het aanvragen van een energielabel - hoe verloopt het aanvraag proces
Leaf icon
Verschillende soorten energielabels

Soorten energielabels

Er zijn verschillende soorten energielabels die worden gebruikt om de energieprestaties van gebouwen te classificeren. In Nederland worden twee veelvoorkomende energie labels gebruikt: het energielabel voor woningen en het energielabel voor utiliteitsgebouwen. Daarnaast zijn er definitieve en voorlopige energie labels.

Het energielabel voor woningen is bedoeld voor woonhuizen, appartementen en andere zelfstandige wooneenheden. Het wordt bepaald op basis van de energetische kenmerken van het gebouw, zoals isolatie, verwarmingssysteem, ventilatie en gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Het energielabel voor woningen varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer energie-onzuinig).

Het energielabel voor utiliteitsgebouwen is van toepassing op gebouwen zoals kantoren, scholen, winkels en horecagelegenheden. Dit label is gericht op de energieprestaties van het gebouw als geheel, inclusief de gebouwschil, installaties en gebruik van energie. Het energielabel voor utiliteitsgebouwen heeft een schaal van A tot en met G, waarbij A staat voor zeer energiezuinig en G voor zeer energie-onzuinig. Beide energie labels zijn verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van een gebouw.

Wat klanten over ons vertellen

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
1 maand geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
2 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
3 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
5 maanden geleden

Goed en super snel geholpen met een BENG-berekening voor mijn nieuwe woning. Zeker een aanrader.

T.
Thomas Wilschut
8 maanden geleden

Vlotte en duidelijke afhandeling. Aanbevolen.

E.
Erik Donker
9 maanden geleden
Leaf icon
Verschillende soorten energielabels

Wat is het verschil tussen voorlopig en definitief energielabel

Het verschil tussen een voorlopig energielabel en een definitief energielabel ligt vooral in de mate van nauwkeurigheid, geldigheid en de verplichtingen die eraan verbonden zijn.

Een voorlopig energielabel is een indicatieve beoordeling van de energieprestaties van een gebouw. Het wordt automatisch toegekend op basis van beschikbare gegevens, zoals het bouwjaar, het type woning en de oppervlakte. Het voorlopig energielabel is een schatting en kan afwijken van de werkelijke energieprestaties van het gebouw. Het is bedoeld als eerste indruk en is niet geldig bij verkoop of verhuur van de woning. Het voorlopig energielabel kan echter wel als stimulans dienen om energiebesparende maatregelen te overwegen en het definitieve energielabel aan te vragen.

Het definitieve energielabel daarentegen is nauwkeuriger en heeft juridische geldigheid. Het wordt opgesteld door een erkend energieadviseur op basis van een inspectie van het gebouw. Hierbij worden specifieke gegevens verzameld, zoals isolatie, verwarmingssysteem, ventilatie en gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Het definitieve energielabel is maximaal 10 jaar geldig en is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een gebouw. Het label wordt geregistreerd in de database van de Rijksoverheid en is openbaar toegankelijk. Het definitieve energielabel biedt een gedetailleerd overzicht van de energieprestaties van een gebouw, inclusief een classificatie van de energiezuinigheid.

Energielabel aanvragen voor je kantoor

Kantoren in Nederland zijn ook verplicht om een energielabel te hebben. Alle kantoorgebouwen met een oppervlakte vanaf 50 m² moeten zelfs een geldig energielabel zichtbaar voor gasten en bezoekers ophangen.

Het energielabel voor utiliteitsgebouwen is van toepassing op kantoren, naast andere soorten utiliteitsgebouwen zoals scholen, winkels en horecagelegenheden. Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand is het aanvragen en overhandigen van een geldig energielabel verplicht. Het energielabel voor kantoren geeft inzicht in de energieprestaties van het gebouw en kan potentiële kopers of huurders helpen bij het maken van weloverwogen keuzes op basis van energie-efficiëntie. Het hebben van een energielabel voor een kantoorpand is niet alleen wettelijk vereist, maar ook een belangrijke stap naar duurzaamheid en energiebesparing in de zakelijke sector.

Leaf icon
Utiliteitsgebouwen energielabel aanvraag
Bel Mail App Offerte