• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met een 5.0/5 (17 beoordelingen)
BENG berekening aanvragen bij DuraPlus
 

Bouwbesluitberekening

Voor het laten verzorgen van de bouwbesluitberekeningen die binnen een omgevingsvergunning verplicht zijn en eventueel aanvullende optionele berekeningen kun je terecht bij DuraPlus.

  • Alle benodigde berekeningen Alle benodigde berekeningen
  • Rekening houdende met het geheel Rekening houdende met het geheel
  • Complete ontzorging Complete ontzorging
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Voor bouwbesluit berekeningen, maar ook optionele andere berekeningen.

De bouwbesluitberekeningen zijn berekeningen die binnen de omgevingsvergunning ingeleverd worden bij de gemeente voor een aanvraag van een vergunning Besluit bouwwerken leefomgeving (BBL). Dit zijn berkeneingen zoals daglicht- ventilatie- spuiventilatie-, mpg- en de beng berekening. Ook kan er om de gemeente om een omgevingsgeluid- aerius- of brandoverslagberekening gevraagd worden. Kijk op deze pagina welke berekneingen wij zoal aanbieden. Staat er een berekening niet bij? Neem dan even contact met ons op.

Verplichte berekeningen in een omgevingsvergunning

BENG berekening

BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Het meet hoe zuinig een gebouw is met energie. BENG houdt rekening met isolatie, verwarming, en duurzame energie. Lage BENG-waarden betekenen dat het gebouw weinig energie gebruikt, wat goed is voor het milieu en kosten bespaart.

MPG berekening

De MPG, oftewel de MilieuPrestatie Gebouwen, meet hoe milieuvriendelijk een gebouw is. Het geeft aan hoeveel CO2-uitstoot het veroorzaakt tijdens de bouw. Hoe lager de MPG-waarde, hoe duurzamer het gebouw. Lage MPG-waarden zijn beter voor het milieu.

Ventilatie berekening

Hier wordt berekent hoe vaak de lucht moet worden ververst per uur. Goede ventilatie is belangrijk voor gezondheid en comfort. Het voert vervuilde lucht af en brengt verse lucht binnen. Een hoger aantal verversingen per uur betekent betere ventilatie en een gezondere leefomgeving.

Spui berekening

Volgens de bouwregels moeten alle kamers ramen of deuren hebben die naar buiten kunnen. Bij een spuiventilatieberekening wordt gekeken welke ramen, deuren of luiken er in een kamer zijn en hoe ver ze open kunnen. Dit is om te zorgen voor goede ventilatie en frisse lucht in de ruimte.

Daglicht berekening

Een daglichtberekening bewijst dat het voorgestelde ontwerp, zoals ingediend voor de omgevingsvergunning, voldoet aan de wettelijke daglichteisen en dus mag worden gebouwd. Zo draagt de daglichtberekening bij aan comfortabel daglicht in binnenruimtes.

Oppervlakte berekening

Bij het controleren van de gebruiksoppervlakte (GO) en verblijfsgebieden (VG) kijkt men naar plekken in een gebouw waar je langere tijd kan zijn, zoals de woonkamer. Belangrijke criteria zijn onder andere de mogelijkheid om ramen te openen, wat bijdraagt aan een goede luchtkwaliteit.

Warmteweerstand berekening

Een warmteweerstand berekeninge (Rc-waardeberekening) beoordeelt hoe goed een constructie, zoals een muur, dak of vloer, warmte tegenhoudt. Een hogere Rc-waarde betekent betere isolatie. De berekening kijkt naar materialen en diktes in de constructie en wordt uitgedrukt in vierkante meter kelvin per watt (m²K/W). Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter de isolatie.

Wat klanten over ons vertellen

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
1 maand geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
2 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
2 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
5 maanden geleden

Goed en super snel geholpen met een BENG-berekening voor mijn nieuwe woning. Zeker een aanrader.

T.
Thomas Wilschut
8 maanden geleden

Vlotte en duidelijke afhandeling. Aanbevolen.

E.
Erik Donker
8 maanden geleden
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Hoe verloopt het proces?

Afhankelijk van hoe groot het project is stemmen we de mate samenwerking af. Is er alleen een BENG berekening nodig, of zijn er meer berekeningen gewenst? Hoofdzakelijk doorlopen we de volgende stappen om tot kloppende berekeningen te komen:

1

Uitganspunten afstemmen

Voordat we kunnen beginnen hebben we de aanlevering van de gegevens nodig. Over het algemeen is het ontwerp van het gebouw al bekend, maar soms zijn de installaties zoals verwarming en ventilatie nog niet bekend. Hierover vindt afstemming plaats wat de behoefte is qua budget en prestatie.

2

Samenhang berekeningen

Vanuit dit vertrekpunt gaan we proberen te voldoen aan de gestelde eisen, maar kijken we ook naar de samenhang tussen berekeningen. Bijvoorbeeld de BENG en de MPG. Het kan zijn dat er vanuit de BENG een minimaal aantal zonnepanelen nodig zijn, maar dit qua materiaal in de MPG teveel en niet toegestaan is.

3

Oplevering

Als de voorgaande stappen succesvol doorlopen zijn dan volgt er een concept oplevering. Bij akkoord wordt er bijvoorbeeld van de BENG een officiele registratie gedaan bij het RvO; het voorlopige energielabel. Daarnaast leveren we een rapport op met daarin de genomen uitgangspunten waarmee aan alle eisen qua energieprestatie voldaan kan worden.

Bel Mail App Offerte