Ventilatie berekening aanvragen bij DuraPlus
 

Ventilatie Berekening

Als onderdeel van de bouwbesluittoetsing is de Ventilatie berekening verplicht voor de omgevingsvergunning.

  • Alle benodigde berekeningen Verplicht voor de omgevingsvergunning
  • Rekening houdende met het geheel Levertijd mogelijk al binnen een week
  • Combinatie mogelijk met andere bouwbesluitberekeningen Combinatievoordeel met andere berekeningen
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Voor bouwbesluit berekeningen, maar ook optionele andere berekeningen.

Als je bezig bent met het plannen van een nieuwbouwwoning of kantoorgebouw, is het hebben van een ventilatieberekening veplcht in het kader van de omgevingsvergunning. De ventilatieberekening is onderdeel van de bouwbesluit berekeningen, waarin ook andere berekeningen zitten zoals daglicht, spui, oppervlakte en de warmteweerstandberekening. De ventilatie-berekening zorgt er voor dat aan de minimale bouwbesluit-eis wordt voldaan op het gebied van ventilatie.

Wat is een Ventilatie berekening?

Een ventilatieberekening is een essentiële stap om te verzekeren dat een gebouw voldoet aan de vastgestelde ventilatienormen. Bij de constructie, grootschalig onderhoud en renovatie van gebouwen is het noodzakelijk om te voldoen aan de eisen zoals vastgelegd in het Bouwbesluit. Dit besluit omvat richtlijnen waaraan gebouwen moeten voldoen, met inbegrip van de vereiste ventilatie in verblijfs- en sanitaire ruimtes. Een ventilatieberekening wordt uitgevoerd om te verifiëren of deze richtlijnen zijn nageleefd, wat resulteert in een gezond binnenklimaat. Bovendien is een correct uitgevoerde berekening vereist bij het aanvragen van een omgevingsvergunning; zonder deze berekening wordt de vergunningsaanvraag afgewezen. Tevens dient een ventilatieberekening als basis bij het selecteren van geschikte ventilatieroosters voor het gebouw.

Wat hebben we minimaal nodig?

Voor het opstellen van de ventilatieberekening hebben we de onderstaande gegevens nodig:

  • PlattegrondPlattegronden
  • GevelaanzichtGevelaanzichten

Leaf icon
Ventilatie-berekening
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Overige verplichte berekeningen voor de omgevingsvergunning

BENG berekening

BENG staat voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen. Het meet hoe zuinig een gebouw is met energie. BENG houdt rekening met isolatie, verwarming, en duurzame energie. Lage BENG-waarden betekenen dat het gebouw weinig energie gebruikt, wat goed is voor het milieu en kosten bespaart.

MPG berekening

De MPG, oftewel de MilieuPrestatie Gebouwen, meet hoe milieuvriendelijk een gebouw is. Het geeft aan hoeveel CO2-uitstoot het veroorzaakt tijdens de bouw. Hoe lager de MPG-waarde, hoe duurzamer het gebouw. Lage MPG-waarden zijn beter voor het milieu.

Spui berekening

Volgens de bouwregels moeten alle kamers ramen of deuren hebben die naar buiten kunnen. Bij een spuiventilatieberekening wordt gekeken welke ramen, deuren of luiken er in een kamer zijn en hoe ver ze open kunnen. Dit is om te zorgen voor goede ventilatie en frisse lucht in de ruimte.

Daglicht berekening

Een daglichtberekening bewijst dat het voorgestelde ontwerp, zoals ingediend voor de omgevingsvergunning, voldoet aan de wettelijke daglichteisen en dus mag worden gebouwd. Zo draagt de daglichtberekening bij aan comfortabel daglicht in binnenruimtes.

Oppervlakte berekening

Bij het controleren van de gebruiksoppervlakte (GO) en verblijfsgebieden (VG) kijkt men naar plekken in een gebouw waar je langere tijd kan zijn, zoals de woonkamer. Belangrijke criteria zijn onder andere de mogelijkheid om ramen te openen, wat bijdraagt aan een goede luchtkwaliteit.

Warmteweerstand berekening

Een warmteweerstand berekeninge (Rc-waardeberekening) beoordeelt hoe goed een constructie, zoals een muur, dak of vloer, warmte tegenhoudt. Een hogere Rc-waarde betekent betere isolatie. De berekening kijkt naar materialen en diktes in de constructie en wordt uitgedrukt in vierkante meter kelvin per watt (m²K/W). Hoe hoger de Rc-waarde, hoe beter de isolatie.

Wat klanten over ons vertellen

Richard heeft ons zeer vakkundig geholpen aan een definitief energielabel. Absolute aanrader!

D.
Danny Scheurink
2 maanden geleden

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
2 maanden geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
4 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
5 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
5 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
8 maanden geleden
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Hoe verloopt het proces?

Afhankelijk van hoe groot het project is stemmen we de mate samenwerking af. Hoofdzakelijk doorlopen we de volgende stappen om tot kloppende berekeningen te komen:

1

Aanleveren beschikbare informatie

Voordat we kunnen beginnen hebben we de aanlevering van de gegevens nodig. Voor de ventilatie-berekening hebben we enkel plattegronden en gevelaanzichten nodig.

2

Berekeningen

Na het ontvangen van de juiste gegevens gaan wij aan de slag met de berekeningen. Bij onduidelijkheden of ontbrekende gegevens nemen we contact op.

3

Oplevering

Zodra de eis gehaald is volgt de oplevering met daarin een rapportage eventueel gecombineerd met de resultaten van andere berekeningen.

Bel Mail App Offerte