• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met een 5.0/5 (17 beoordelingen)
Energielabel Checken voor je woning

 

Huidige energielabel checken

Check gratis en snel welk energielabel je huidige of toekomstige woning heeft. Je kunt het energielabel direct opvragen voor elk adres in Nederland en ziet meteen of deze geldig is voor de verkoop of verhuur.

energielabel onbekend

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Onze antwoorden op de meestgestelde vragen

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het is namelijk zo dat hoe minder fossiele energie er wordt gebruikt, hoe beter het energielabel zal zijn. De normering loopt van A t/m G en A++++ is het hoogst haalbare. Een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2- uitstoot.

Een energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering. Sinds 1 januari 2021 ben je bij verkoop van je woning verplicht in de advertentie het label te vermelden. Dit betekent dus ook dat je op dat moment al over een label moet beschikken. Potentiële kopers kunnen dan al in de advertentie zien hoe duurzaam een woning is en dit meenemen in overweging om de woning te bezichtigen of kopen.

Als je nog geen definitief energielabel hebt en bijvoorbeeld je woning wilt verkopen, is het verstandig om hiervoor een gecertificeerd adviseur in te schakelen.

DuraPlus komt graag bij je langs om de woning op te nemen. Alle kenmerken van de woning worden doorlopen en zo kan het energielabel nauwkeurig worden vastgesteld. Wil jij ook een energielabel aanvragen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en krijg snel inzicht in hoe zuinig de woning is.

Energielabels zijn alleen geldig als ze zijn geregistreerd in EP-online. Daarnaast is het zo dat zowel de huidige als de oude energielabels tien jaar geldig zijn. Op jouw energielabel staat de ‘geldig tot’ datum weergegeven.

Wanneer je op zoek bent naar het energielabel van je woning, kan je deze vinden in de landelijke database van de Rijksoverheid, EP-online. Hier registreren wij het definitieve energielabel voor je woning nadat hij deze is opgesteld. Ook verzenden wij het geregistreerde energielabel naar jou via de mail.

Er is een hoop mogelijk om je woning energiezuiniger te maken. Zo kun je bijvoorbeeld zonnepanelen laten plaatsen of kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Ook HR++ of, nog beter, Triple glas draagt bij aan een beter energielabel. Deze investering op lange termijn is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu, voor je energielabel én dus ook voor de verkoopwaarde van je woning. Een energielabel aanvragen is om die reden niet geheel onbelangrijk.

Het is eigenlijk niet mogelijk om zelf het energielabel van je woning te berekenen. De energiedeskundige weet precies waar hij of zij op moet letten. Die gebruikt verschillende documenten, referenties en rekenmethoden, waaronder de Rekenmethodiek Basis- of Detailmethodiek voor energielabels volgens de NTA8800. DuraPlus helpt je als duurzaam adviesbureau graag verder.

Contact opnemen

Heb je een andere vraag?

Neem contact op

Bel Mail App Offerte