• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met een 5.0/5 (17 beoordelingen)
Energielabel Aanvragen voor je woning
 

Energielabel aanvragen Hoogeveen

Een energielabel aanvragen in Hoogeveen? Krijg binnen enkele klikken een vrijblijvende offerte en ontvang je energielabel al in enkele dagen.

  • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
  • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
  • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Hoogeveen of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel. Na het accepteren van de offerte plannen we direct een afspraak in.

Vraag direct jouw energielabel in Hoogeveen aan

Wil je graag weten hoe energiezuinig jouw woning is? Of ga je jouw woning verkopen of verhuren? Vraag dan direct een energielabel aan! Met een energielabel kun je in één oogopslag zien hoe energiezuinig jouw woning is en welke energiebesparende maatregelen je kunt treffen om jouw woning nóg energiezuiniger te maken. Het is verstandig om een energielabel aan te vragen bij een onafhankelijk en deskundig energieadviesbureau . Zij hebben de juiste kwaliteiten en certificering in huis om een officieel en definitief energielabel te leveren. DuraPlus is zo’n onafhankelijk adviesbureau als het gaat om energieadvies. Hier kun je een energielabel voor je woning of utiliteitsgebouw in Hoogeveen aanvragen, maar natuurlijk ook voor woningen/gebouwen in andere plaatsen.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvragen Hoogeveen
Leaf icon
Energielabel Hoogeveen

Voordelen van energielabel

Het energielabel van jouw woning geeft aan hoe energiezuinig de woning is. Een energielabel kan variëren van A tot G, waarbij A het meest energiezuinig is en G het minst energiezuinig. Als jouw woning een energielabel A++++ heeft, betekent dit dat jouw woning bijzonder energiezuinig is. Dit heeft verschillende voordelen, zoals lagere energiekosten en je draagt bij aan een beter milieu. Daarnaast kan een woning met een energielabel A++++ sneller verkocht worden en wordt de waarde van de woning ook verhoogd.

Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een energiezuinige woning. Maar een energielabel biedt nog meer voordelen. Op het energielabel kun je namelijk terugzien waar de verbeterpunten liggen, zodat je gericht aan de slag kunt gaan om de woning nog energiezuiniger te maken. Doordat de deskundige energie inspecteur van DuraPlus de woning ter plekke komt inspecteren geeft dit meer duidelijkheid in de mogelijkheden en oplossingen.

Energielabel kosten in Hoogeveen

De kosten voor het aanvragen van een definitief energielabel in Hoogeveen variëren. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van de woning en de keuze voor een erkend deskundige die het energielabel opstelt. Gelukkig werkt DuraPlus met transparante prijzen waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Geen kleine lettertjes en geen verrassingen achteraf. Op de website van DuraPlus kun je de indicatieprijzen per type woning zien.

Het is sowieso verstandig om een energielabel aan te vragen bij een erkende deskundige zoals DuraPlus, zodat je de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Het is ook belangrijk om te weten dat het hebben van een definitief energielabel verplicht is bij verkoop, verhuur en oplevering van een woning. De woning mag bijvoorbeeld niet eens op Funda worden aangeboden als de woning niet over een energielabel beschikt.

Leaf icon
Wat kost een energielabel Hoogeveen
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Hoe vraag je een energielabel aan?

Het aanvragen van een energielabel is eenvoudig. Je kunt dit doen via de website van DuraPlus. Je kunt gelijk de opdracht geven of eventueel eerst een vrijblijvende offerte aanvragen. Bij DuraPlus weet je ook dat er voor een snelle afhandeling wordt gekozen. Zodra de offerte akkoord is, zal er zo snel mogelijk een afspraak worden gemaakt voor een scan van de woning of het utiliteitsgebouw. Dit bezoek duurt circa 1 tot 2 uur. Hierna ontvang je binnen enkele werkdagen het energielabel wat door een deskundig en gecertificeerde medewerker is opgesteld. Zorg dat je op tijd het energielabel aanvraagt om een flinke boete te voorkomen.

Leaf icon
Hoe energielabel Hoogeveen aanvragen
Leaf icon
Achtergrond van het energielabel

Achtergrond van het energielabel

Het energielabel is in Nederland in 2008 ingevoerd om huiseigenaren bewust te maken van het energieverbruik van hun woning. Het energielabel is gebaseerd op EPA (Energie Prestatie Advies) en geeft aan hoe energiezuinig een woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. Het energielabel wordt opgesteld aan de hand van verschillende kenmerken van de woning, zoals de isolatie van de muren, het dak en de vloer, de aanwezigheid van dubbel glas en de verwarmingsinstallatie. Het energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van een woning. Het energielabel heeft als doel om de bewustwording van energiebesparing te vergroten en bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelen.

In het verleden werd een energielabel aangevraagd door slechts een aantal vragen te beantwoorden via het internet. Dit zorgde soms voor een vertekend beeld. Tegenwoordig is men verplicht om door een deskundige een controle uit te laten voeren. Het energielabel is hierdoor een stuk nauwkeuriger geworden. DuraPlus bevindt zich in de regio van Hoogeveen, de deskundigen van DuraPlus zijn hierdoor goed op de hoogte van de woningen in deze regio. Alle energielabels die door DuraPlus worden opgesteld worden geregistreerd bij EP-online van overheidsorgaan RvO. Dit is verplicht voor de geldigheid van het energielabel.

Wat klanten over ons vertellen

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
21 dagen geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
2 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
3 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
3 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
6 maanden geleden

Goed en super snel geholpen met een BENG-berekening voor mijn nieuwe woning. Zeker een aanrader.

T.
Thomas Wilschut
9 maanden geleden

Soorten energielabels

Er zijn twee soorten energie labels: het voorlopig energielabel en het definitief energielabel. Het voorlopig energielabel is een indicatie van de energiezuinigheid van jouw woning. Het definitief energielabel is verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van jouw woning en kan alleen worden opgesteld door een erkend deskundige zoals DuraPlus. Het definitief energielabel is 10 jaar geldig.

Voor het definitieve energielabel moeten verplichte referenties en rekenmethodes worden gebruikt, zoals de Rekenmethodiek Basis- of Detailmethodiek voor energielabels volgens de NTA8800.

Het energielabel is dus een belangrijk instrument om de energieprestatie van jouw woning in kaart te brengen. Het aanvragen van een energielabel is eenvoudig en verplicht bij verkoop, verhuur of oplevering van jouw woning. Door te investeren in een energiezuinige woning kun je niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook flink besparen op de energiekosten.

Omdat DuraPlus een gecertificeerd adviesbureau is, mogen wij energielabels voor bestaande bouw en nieuwbouw opstellen. En we mogen ook BENG-berekeningen maken voor een omgevingsvergunning. Ook kunnen we onafhankelijk advies aanbieden, ook in de vorm van maatwerkadvies.

Leaf icon
De verschillende soorten energielabels
Bel Mail App Offerte