• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met 5 van 5 sterren (19 beoordelingen)
Energielabel Aanvragen voor je woning
 

Energielabel aanvragen Beilen

Een energielabel aanvragen Beilen? Krijg binnen enkele klikken een vrijblijvende offerte en ontvang je energielabel al in enkele dagen.

  • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
  • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
  • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen in Beilen of voor een maatwerkadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel. Na het accepteren van de offerte plannen we direct een afspraak in.

Energielabel voor woningen

Begin 2015 zijn alle woningeigenaren door de Rijksoverheid per brief geïnformeerd over de energiezuinigheid van de woning. Dit was eigenlijk een voorlopig energielabel. Als je de woning of het utiliteitsgebouw gaat verkopen, verhuren of opleveren, heb je een definitief en geldig energielabel nodig. Dit is verplicht. Sinds 1 januari 2021 ben je bij de verkoop/verhuur van je woning ook verplicht in de advertentie het label te vermelden. Behalve dat het energielabel in zo’n geval verplicht is, schept een energielabel ook duidelijkheid over de energiezuinigheid van de woning. Een energielabel kan dus ook de eigenaar van de woning hierin inzicht verschaffen.

Een energielabel aanvragen heeft dus meerdere voordelen, zowel voor de huidige bewoner van het pand als voor de toekomstige bewoners. Door de verplichting die er tegenwoordig voor het energielabel is, heeft iedereen meer inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Hoe hoger die energiezuinigheid is, hoe lager de energierekening en de CO2-uitstoot en hoe hoger het wooncomfort en de waarde van de woning is.


Energielabel aanvragen Beilen
Leaf icon
Energielabel aanvragen Beilen
Leaf icon
Voordelen van een Energielabel Beilen

Voordelen van energielabel in Beilen

Een energielabel laat zien hoe zuinig een huis is én wat je kunt doen om je woning nog energiezuiniger te maken. Een woning met een gunstig energielabel is dus niet alleen comfortabeler maar ook de energiekosten liggen vaak lager. Dit geeft de woning meer waarde en een goed energielabel zorgt ook voor een betere positie op de huizenmarkt. Huizen met een positief energielabel worden namelijk vaak sneller verkocht.

Een energielabel geeft dus niet alleen de eigenaar van de woning een goed inzicht in de energiezuinigheid van de woning maar ook de potentiële koper kan hier veel informatie uit halen. Het is namelijk makkelijker om een inschatting te maken van de energiekosten en op basis van het energielabel kan de toekomstige koper bepalen welke renovaties of aanpassingen er nodig zijn om de woning energiezuiniger te maken. Ook bij de verhuur heeft men profijt van het energielabel aan de onderhandelingstafel.

Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Energielabel kosten

Het is niet verstandig om het risico te nemen om bij de verkoop/verhuur/oplevering van de woning geen energielabel aan te vragen. De boete is vaak duurder dan het energielabel zelf. Zeker als je voor een energielabel van DuraPlus kiest. DuraPlus hanteert een lage en vaste all-in prijs, zonder kleine lettertjes die achteraf de kosten opschroeven. Op de website van DuraPlus kun je richtlijnen vinden voor het type woning.

Een deskundig inspecteur brengt een bezoek aan de woning en hiervoor kan vaak al op korte termijn een afspraak worden gemaakt. De woning wordt geïnspecteerd en een erkend energielabel wordt samengesteld. Het energielabel van DuraPlus wordt officieel geregistreerd en is 10 jaar geldig. Je kunt ook vrijblijvend een offerte aanvragen voor jouw woning of utiliteitsgebouw.


Bekijken prijzen energielabels

Leaf icon
Kosten aanvragen energielabel in Beilen
Leaf icon
Wat is de achtergrond en de reden van het energielabel

Achtergrond van het energielabel in Beilen

Een energielabel aanvragen in Beilen kun je het beste doen bij een onafhankelijk adviesbureau op het gebied van duurzaamheid. Vroeger kon je via het internet door middel van een paar vragen op een simpele manier een energielabel aanvragen, maar dat gaf niet altijd het juiste plaatje weer. Tegenwoordig is een controle ter plekke verplicht. Daarbij waren de prijsverschillen tussen de energielabels enorm. DuraPlus is een gecertificeerd adviesbureau dat niet alleen energie labels voor bestaande en nieuwbouw mag opstellen, ze geven ook onafhankelijk advies voor duurzame renovatie. Ook zijn ze gecertificeerd om BENG-berekeningen te maken en om maatwerkadvies te geven.

Een energielabel aanvragen bij DuraPlus gaat op een eenvoudige en snelle wijze. Een extra voordeel is dat zij zich in de buurt van Beilen bevinden, dus precies weten

wat er in deze regio speelt. Daarnaast weet je ook zeker dat de energielabels van DuraPlus worden geregistreerd in EP-online. Als dat niet het geval is, zijn ze niet geldig. In deze landelijke database van de Rijksoverheid kan men het energielabel van jouw woning vinden maar natuurlijk krijg je zelf het geregistreerde energielabel via de mail toegestuurd.

Een energielabel moet echt door een deskundige worden opgesteld. Er moeten namelijk verplichte referenties en rekenmethodes worden gebruikt, zoals de Rekenmethodiek Basis- of Detailmethodiek voor energielabels volgens de NTA8800.

Wat klanten over ons vertellen

Richard heeft ons zeer vakkundig geholpen aan een definitief energielabel. Absolute aanrader!

D.
Danny Scheurink
20 dagen geleden

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
1 maand geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
3 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
3 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
4 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
7 maanden geleden
 
 
 

Wat is de boete zonder energielabel?

Zorg ervoor dat je op tijd een geldig energielabel aanvraagt, voordat je het huis te koop of te huur zet. Bij het aanbieden kunnen de geïnteresseerden dan gelijk zien wat het energielabel is, wat waardevolle informatie voor ze is. DuraPlus kan gelukkig binnen een korte tijd voor een geldig en geregistreerd energielabel zorgen.

Het huis verkopen, opleveren of verhuren zonder energielabel kan voor een boete zorgen. Die boete is niet mals. Voor particulieren die hun woning zonder energielabel verkopen, verhuren of opleveren zonder een geldig energielabel is de basisboete 450,- en voor bedrijven 900,-. Deze bedragen kunnen nog oplopen als je geen gehoor geeft aan het alsnog aanvragen van het energielabel. Het gaat hier om een bestuurlijke boete die door het ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) wordt opgelegd. Deze De Inspectie Leefomgeving en Transport checkt ook verhuur-, of verkoopadvertenties van woningen op de aanwezigheid van een geldig energielabel. Zij mogen handhavend optreden richting de eigenaren die bij de verkoop/verhuur/oplevering niet aan deze verplichting voldoen.

Leaf icon
Boete voor het niet hebben van een energielabel

Energielabel in Beilen verplicht

Als je een huis in Beilen of ergens anders gaat verkopen, verhuren of opleveren, dan ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen. De labelklasse moet ook in de advertentie vermeld worden. Op Funda mag je de woning niet eens plaatsen als er geen bijbehorend energielabel is. Op het moment van de overdracht moet het energielabel overhandigd worden aan de nieuwe eigenaar. Is er geen energielabel terwijl de woning voor verhuur of verkoop wordt aangeboden? Of bij een oplevering? Dan kun je een boete krijgen.

Check dus altijd of de woning of het utiliteitsgebouw een energielabel heeft voordat je het pand aanbiedt. Kijk ook of het om een geldig en recent energielabel gaat. Het is zonde als je een ouder energielabel gebruikt terwijl er daarna nog verduurzamingsmaatregelen zijn geweest. Verbeteringen kunnen je namelijk een betere labelklasse opleveren en dit heeft een positief effect op de waarde van je woning. De labelklasse loopt van A++++ t/m G, waarbij G de minst gunstige klasse is.

Leaf icon
Een energielabel is verplicht in Beilen
Bel Mail App Offerte