Energielabel Checken voor je woning
 

Energielabel aanvragen Coevorden

Een energielabel aanvragen in Coevorden? Krijg binnen enkele klikken een vrijblijvende offerte en ontvang je energielabel al in enkele dagen.

  • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
  • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
  • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Coevorden of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel. Na het accepteren van de offerte plannen we direct een afspraak in.

Energielabel voor woningen

Tegenwoordig is bij het verkopen of het verhuren van een woning een energielabel verplicht. Dit is ingesteld om de koper, de nieuwe huurder of de eigenaar van het pand een beter inzicht te bieden in de sterke en zwakke punten van de woning op energiegebied. Hierdoor kan men de verschillende woningen beter met elkaar vergelijken als het gaat om energiezuinigheid. Ook de eigenaar van het pand heeft voordelen van het energielabel. Hierdoor ontdekt hij sneller de verbeterpunten. Daarbij levert een goede labelklasse niet alleen meer comfort op, maar ook een hogere woningwaarde.

Een gunstig energielabel kan dus zorgen dat de woning in waarde stijgt en ook vaak sneller verkocht kan worden. Het is dus altijd verstandig om na bepaalde aanpassingen, waarna de woning duurzamer of energiezuiniger is geworden, opnieuw een energielabel aan te vragen. De koper of nieuwe huurder van het huis kan juist weer aan het energielabel zien of er aanpassingen nodig zijn om de woning duurzamer en energiezuiniger te maken.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvragen Coevorden
Leaf icon
Energielabel woning Coevorden

Een energielabel voor jouw woning of bedrijf

Een energielabel van jouw woning of bedrijf laat zien hoe de warmte wordt opgewekt en hoe die warmte in het gebouw vastgehouden wordt. Hiermee kun je dus zien hoe energiezuinig jouw woning of bedrijf is. Zo heeft bijvoorbeeld een slecht geïsoleerde woning of bedrijfsruimte meestal een hoger energieverbruik dan een ruimte die goed geïsoleerd is. Slechte isolatie brengt vanzelfsprekend ook hogere energiekosten met zich mee.

Voor een energielabel bekijkt de deskundig adviseur van DuraPlus de kenmerken van jouw woning. Voor woningen zijn er namelijk verschillende klassen die lopen van A++++ tot en met G. Er wordt gekeken naar hoe zuinig de woning is in vergelijking met soortgelijke huizen. Ook wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de isolatie. Hoe goed zijn de bouwdelen van jouw woning geïsoleerd? Aan de score kun je zien of hier winst te behalen valt. Er staat op het energielabel ook een te behalen totaalscore voor de isolatie en ventilatie van de woning. Natuurlijk zou het fijn zijn als dit doel uiteindelijk gerealiseerd kan worden.

Wat kost een energielabel Coevorden?

DuraPlus werkt voor het aanvragen van een energielabel met een vaste all-in prijs. Dat betekent voor een energielabel aanvragen in Coevorden dat je geen verrassingen achteraf hebt. Er zijn geen kleine lettertjes, de afgesproken prijs is de prijs die je betaalt. Hoe hoog de prijs is, hangt af van een aantal factoren. Op de website kun al alvast een indicatieprijs zien voor bijvoorbeeld een studio, een appartement, een eengezinswoning of een vrijstaande woning. Het is heel eenvoudig om een vrijblijvende offerte aanvragen, je ontvangt hem snel en de prijs is scherp. De energie labels die DuraPlus verzorgt zijn officieel geregistreerd en hebben een geldigheidsduur van 10 jaar.

Natuurlijk kun je bij DuraPlus ook een energielabel aanvragen voor een woning die niet in de gemeente Coevorden staat. Ons bedrijf is wel gevestigd in deze regio, dus de mooie stad Coevorden en de pittoreske omringende dorpen zijn ons niet onbekend.

Leaf icon
Wat kost een energielabel Coevorden

Energielabel checken?

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Waarom een energielabel Coevorden aanvragen?

Als je op zoek bent naar een woning in Coevorden en je kijkt op Funda, zie je onder het kopje ‘Energie’ altijd het energielabel van de woning staan. De woning wordt namelijk niet op Funda geplaatst als hij geen energielabel heeft. Dat is niet alleen op Funda. Wanneer je de woning te koop of te huur wilt aanbieden, dan is een energielabel verplicht. Sterker nog, als de woning geen energielabel heeft dan kan dit leiden tot een boete van minimaal 430,- euro. Bij iedere constatering van het ontbreken van een energielabel wordt de boete opnieuw gegeven wat dus in zijn totaliteit behoorlijk kan oplopen. Zodra je dus plannen hebt om de woning in Coevorden of ergens anders te verhuren of te verkopen, kun je het beste gelijk een energielabel bij DuraPlus aanvragen. Hiermee kun je jezelf een hoop ellende besparen. Het aanvragen is gemakkelijk, voordelig en snel.

Leaf icon
Waarom een energielabel in Coevorden
Leaf icon
Achtergrond van het energielabel

Achtergrond van het energielabel

Sinds 2008 is een energielabel al verplicht bij de oplevering, de verkoop of de verhuur van een woning of bedrijfspand. In 2015 hebben de huiseigenaren een voorlopig energielabel gehad van de Rijksoverheid, maar dit was slechts een indicatie. Sinds 2021 is er het een en ander veranderd aan de bepaling van het energielabel, dus men is bij de verkoop, verhuur of oplevering verplicht om een energielabel te hebben wat aan deze eisen voldoet. Een energielabel is verplicht voor de meeste woningen en utiliteitsgebouwen.

Het energielabel is meer dan alleen een lettercode. Het is eigenlijk een document wat uitgebreid alle informatie weergeeft wat betreft de isolatie van de woning, de aanwezige installaties, warm water en koeling. Ook kun je aan het label zien wat je eventueel nog kunt verbeteren om het energieverbruik te verminderen.

De energieadviseur kijkt naar de energieprestatie van de woning waarbij met verschillende factoren rekening wordt gehouden. Op basis hiervan bepaalt de energieadviseur het label-letter van de woning. Op de voorpagina van het energielabel kun je een korte samenvatting terugvinden over de onderdelen die bepalen hoe energiezuinig de woning is.

Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Hoe verloopt de aanvraag van jouw energielabel?

Vroeger werd het energielabel bepaald door een aantal vragen op afstand te beantwoorden. Vanaf 1 januari 2021 gaat het er anders aan toe. Door deze maatregel is het energielabel niet alleen uitgebreider maar ook secuurder. Toch is het verkrijgen van een energielabel nog steeds heel simpel. Voor het aanvragen van een energielabel in Coevorden of andere plaats, kun je bij DuraPlus simpelweg een vrijblijvende offerte aanvragen. Bij akkoord komt er op afspraak een vakbekwame energieadviseur langs die de woning bekijkt. Dit duurt 1 tot 2 uur. De verschillende kenmerken worden bekeken, zoals de afmetingen en de aanwezige installaties en isolaties. Op basis van deze informatie wordt er berekend hoeveel energie er nodig is voor warmte, warm water, koeling en ventilatie. Ook wordt er gekeken wat eventuele aanbevelingen zijn en dit komt op het label te staan.

Leaf icon
Hoe energielabel aanvragen Coevorden
Leaf icon
Utiliteit energielabel Coevorden

Labelplicht bij Utiliteitsgebouwen

Ook bij de verhuur, de verkoop of oplevering van een utiliteitsgebouw is een energielabel meestal verplicht. Hierbij moet men denken aan bijvoorbeeld scholen, kantoren, ziekenhuizen of winkelpanden. Niet voor alle utiliteitsgebouwen is een energielabel nodig. Voor bijvoorbeeld fabriekshallen, kerken, moskeeën en beschermde monumenten is weer geen energielabel nodig. De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert of er een definitief energielabel aanwezig is bij de verhuur, verkoop of oplevering. De huurder van het pand moet ook een kopie van het energielabel krijgen. Bij koop gaat het energielabel naar de nieuwe eigenaar. Overheidsorganisaties in publieke gebouwen en andere publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moeten het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen.


Vraag je energielabel hier aan

Bel Mail App Offerte