• Afspraak binnen 7 dagen
 • Onafhankelijk advies
 • Advies op maat
 • Beoordeeld met 5 van 5 sterren (19 beoordelingen)
Energielabel Checken voor je woning
 

Energielabel aanvragen Klazienaveen

Een energielabel aanvragen in Klazienaveen? Krijg binnen enkele klikken een vrijblijvende offerte en ontvang je label al binnen enkele dagen.

 • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
 • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
 • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Klazienaveen of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel. Na het accepteren van de offerte plannen we direct een afspraak in.

Energielabel Klazienaveen voor woningen

Iedere eigenaar van een woning in Klazienaveen die zijn woning wil verkopen of verhuren heeft een energielabel nodig. Dit energielabel is al verplicht sinds 2008 maar sinds januari 2021 moet dit energielabel ook voldoen aan de nieuwste normen. De oude energie labels zijn hierdoor niet meer geldig. Natuurlijk gelden deze regels niet alleen voor Klazienaveen, maar voor het hele land.

Bij DuraPlus kan iedere huiseigenaar op een snelle en simpele manier een energielabel in Klazienaveen voor woningen aanvragen. Dit voorkomt veel problemen en eventuele boetes. Een energielabel aanvragen is zeker niet alleen een lastige verplichting. Het hebben van een energielabel biedt zowel de verkoper als de koper van de woning een aantal voordelen. Het is prettig als je kunt zien of de woning veel of weinig energie verbruikt en voor de eigenaar is het fijn om te weten of je de woning energiezuiniger moet maken.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvragen Klazienaveen
Leaf icon
Energielabel verplicht in Klazienaveen

Energielabel Klazienaveen aanvragen verplicht

De verplichting van het energielabel is gebaseerd op de Europese regelgeving die als doel heeft om verduurzaming en energiebesparing te stimuleren en de CO2-uitstoot te verminderen. Met het verplichte energielabel bij oplevering, verkoop of verhuur krijgt men dus een beter inzicht in de energieprestatie van een pand en kunnen er bewustere keuzes worden gemaakt.

Het energielabel was er al in 2008. In 2015 hebben woningeigenaren een voorlopig energielabel gehad voor hun woning maar dit energielabel volstaat niet meer. Deze oude energie labels zijn komen te vervallen omdat vanaf januari 2021 de nieuwe norm NTA 8800 wordt gehanteerd. Als je de woning te koop gaat zetten of gaat verhuren, kijk dan altijd eerst even of je huidige energielabel voldoet aan deze norm. Ook bij de nieuwe woningen is een energielabel in Klazienaveen verplicht bij de oplevering. Zorg dus dat je op tijd een energielabel aanvraagt om een boete te voorkomen.

Wat kost een energielabel Klazienaveen?

Wil jij voor je woning een energielabel aanvragen in Klazienaveen? Dat kan simpel en snel bij DuraPlus. De kosten voor een energielabel in Klazienaveen aanvragen wordt bepaald door een aantal factoren. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar het aantal vierkante meters van een woning, het type woning en de eventuele installaties die in de woning aanwezig zijn. Op de website van DuraPlus kun je de overzichtelijke indicaties vinden, zodat je weet waar je ongeveer op moet rekenen. Een energielabel in Klazienaveen aanvragen bij DuraPlus heeft een aantal voordelen:

 • onafhnankelijk duurzaamheidsbureau DuraPlus is een onafhankelijk duurzaamheidsadviesbureau
 • Eigen BRL9500 certificering DuraPlus is in het bezit van een eigen BRL9500 certificering
 • Energieadviseur klazienaveen Ervaren adviseurs uit de eigen regio
 • Goedkoop energielabel klazienaveen Een energielabel aanvragen kan al vanaf 245,- euro
 • Duurzaam maatwerkadvies mogelijk Deskundig advies en maatwerk mogelijk
Leaf icon
Wat kost een energielabel klazienaveen

Energielabel checken?

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Voordelen van Energielabel

Een energielabel in Klazienaveen voor woningen aanvragen heeft dus meerdere pluspunten. De potentiële koper kan door het energielabel beter inschatten hoe hoog de energiekosten zullen zijn. Natuurlijk is het gunstig als een woning energiezuinig is. Het meest energiezuinige label is een A++++ label, de minst zuinige woning krijgt een G-label. Doordat de eigenaar van de woning met voorbeelden aan het energielabel kan zien hoe de woning energiezuiniger gemaakt kan worden, kan hij op een eventuele verkoop of verhuur anticiperen. Een gunstig energielabel heeft namelijk invloed op de verkoop of de verhuur van een woning.

Een groen positief energielabel kan de reden zijn dat de woning in Klazienaveen sneller wordt verkocht of verhuurd. Daarom is het verstandig voor iedere huiseigenaar om een energielabel in Klazienaveen voor woningen aan te vragen. Zodra de woning te koop wordt gezet of in de verhuur gaat, is het zelfs verplicht. Een woning zonder energielabel in Klazienaveen kan zelfs niet eens op Funda worden gezet.

Leaf icon
Voordelen energielabel Klazienaveen
Leaf icon
Wat is de boete voor het niet hebben van een energielabel

Wat is de boete zonder energielabel?

Als je geen goedgekeurd energielabel voor je woning hebt en je gaat de woning toch verkopen, verhuren of opleveren dan kun je hier een boete voor krijgen. Ook al bied je de woning alleen maar aan. De boete voor het aanbieden van een woning zonder energielabel is 430,- euro voor particulieren en voor bedrijven ligt dit bedrag nog vele malen hoger. Deze boete kan ook meerdere keren uitgedeeld worden, net zo lang totdat er wel een goedgekeurd energielabel is. Je kunt dus met het bijtijds aanvragen van een energielabel veel financiële ellende voorkomen. Doordat het ontbreken van een energielabel de verkoop of de verhuur van een woning ook nog eens kan bemoeilijken, is het bijtijds aanvragen in Klazienaveen van een energielabel ook beter om sneller tot een koop- of huurovereenkomst te komen. De potentiële kopers of huurders hebben namelijk zonder energielabel geen enkel inzicht in de energieprestaties van het pand.

Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Waarom een energielabel aanvragen?

Het aanvragen van een energielabel is verplicht voor verkopers of verhuurders van een woning, maar ook voor alle andere woningeigenaren heeft het voordelen. Er zijn namelijk verschillende redenen waarom het verstandig is om een energielabel in Klazienaveen aan te vragen, we zetten ze nog eens op een rijtje:

 • plus Het hebben van een energielabel is verplicht, dus het voorkomt een boete
 • plus Het geeft transparantie in de energieprestaties van een pand
 • plus Door een energielabel kan men gemakkelijker een bewuste keuze maken
 • plus Het stimuleert woningeigenaar om energiebesparende maatregelen te nemen
 • plus Het geeft inzicht in de verwachte energiekosten
 • plus Het kan inzicht geven naar het verlagen van de energiekosten
 • plus Het kan de woningwaarde verbeteren
 • plus Het kan de verkoop of verhuur van een woning versnellen
 • plus Een gunstig energielabel maakt de woning aantrekkelijker
 • plus Het kan bijdragen aan een duurzamere samenleving
 • plus Het kan helpen om klimaatverandering tegen te gaan
Leaf icon
Waar een energielabel voor nodig is
Leaf icon
Hoe je een label aanvraagt in Klazienaveen

Hoe vraag je een energielabel aan?

Een energielabel in Klazienaveen aanvragen is niet alleen simpel, maar bij DuraPlus ook voordelig en snel. Daar komt nog bij dat je zeker weet dat het energielabel deskundig en volgens de wettelijke richtlijnen wordt opgesteld en het energielabel wordt geregistreerd bij RvO. Op de website van DuraPlus kun je een vrijblijvende aanvraag doen. Meestal krijg je binnen 24 uur al een prijsvoorstel. Ga je akkoord met de offerte, dan kun je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week je energielabel ontvangen.


Vraag je energielabel hier aan

Bel Mail App Offerte