• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met 5 van 5 sterren (19 beoordelingen)
Energielabel Checken voor je woning
 

Energielabel nieuwbouw aanvragen

Bij DuraPlus kun je een energielabel nieuwbouw aanvragen. We zijn een onafhankelijk adviesbureau en gecertificeerd voor de detailmethodiek en geregistreerd bij het RvO. Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om voor alle na deze datum opgeleverde nieuwbouwwoningen een energielabel aan te vragen volgens de detailmethodiek. Deze verplichting is van toepassing op elke nieuwe woning, van kleine appartementen tot ruime villa’s.

Het energielabel is meer dan alleen een wettelijke verplichting. Het geeft potentiële kopers of huurders inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Een goed energielabel kan de waarde van de woning verhogen en de maandelijkse energierekeningen verlagen. Bij DuraPlus streven we naar maximale energie-efficiëntie, wat resulteert in lagere energiekosten voor bewoners en een verminderde impact op het milieu.

  • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
  • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
  • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Arnhem of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel.

Proces van energielabel nieuwbouw aanvragen

Een energielabel nieuwbouw aanvragen bij DuraPlus is een eenvoudig proces. Ons team van experts begeleid je stap voor stap door het proces, zodat je snel en efficiënt aan alle vereisten voldoet. We zorgen ervoor dat jouw woning voldoet aan de strenge normen van de detailmethodiek en dat het energielabel nauwkeurig wordt vastgesteld.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvraag Arnhem
Leaf icon
Voordeel van Goedkoop energielabel Arnhem

Stappenplan voor het aanvragen van een energielabel voor nieuwbouw

  • Vul je gegevens in: De eerste stap is het invullen van je gegevens. We hebben een eenvoudig online formulier waar je alle benodigde informatie kunt verstrekken. Zo kunnen we snel aan de slag gaan met het opstellen van je energielabel.
  • Ontvang een offerte: Zodra we je gegevens hebben ontvangen, stellen we binnen korte tijd een vrijblijvende offerte op. Deze ontvang je per e-mail, zodat je rustig de tijd hebt om alles door te nemen.
  • Ontvang je energielabel: Na akkoord op de offerte, plannen we direct een afspraak in om je woning te inspecteren. Binnen enkele werkdagen, uiterlijk binnen een week na acceptatie van de offerte, ontvang je jouw energielabel. Zo kun je snel verder met de verkoop, verhuur of oplevering van je nieuwbouwwoning.

De toetsing bij oplevering: Wat houdt het in?

Een belangrijk aspect van het verkrijgen van een energielabel voor nieuwbouw is de toetsing bij oplevering. Bij DuraPlus zorgen we ervoor dat deze toetsing efficiënt en grondig wordt uitgevoerd. Hierbij wordt gecontroleerd of de woning is gebouwd volgens het voorlopig detail energielabel dat is vastgesteld bij de omgevingsvergunning.

Leaf icon
Energielabel nieuwbouw aanvragen

Energielabel checken?

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Hoe verloopt de toetsing bij oplevering?

De toetsing bij oplevering omvat verschillende stappen. Allereerst voert een gediplomeerd EP-W adviseur detail een verplichte inspectie uit in de woning. Deze inspectie is cruciaal om te beoordelen of de woning voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van energieprestatie.

Daarnaast wordt er gecontroleerd of tijdens de uitvoering voldoende bewijslast is verzameld, zoals foto’s en facturen. Deze bewijslast speelt een belangrijke rol bij het vaststellen van het definitieve energielabel voor de nieuwbouwwoning.

Wat gebeurt er als de woning afwijkt van het voorlopig energielabel?

Indien de woning afwijkt van het voorlopig energielabel, wordt er een nieuwe berekening uitgevoerd. Wij zorgen ervoor dat deze berekening nauwkeurig en professioneel wordt uitgevoerd door onze gecertificeerde EP-W adviseurs detail. Het uiteindelijke doel is om een correct en betrouwbaar energielabel voor de nieuwbouwwoning te verkrijgen.

Leaf icon
Uitleg over het aanvragen van een energielabel - hoe verloopt het aanvraag proces
Leaf icon
Verschillende soorten energielabels

Registratie van het energielabel

Na het doorlopen van de toetsing bij oplevering wordt het detail energielabel geregistreerd in de database van RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) door de EP-W adviseur detail. Deze registratie is essentieel om de geldigheid en authenticiteit van het energielabel te waarborgen.

Toetsing door Bouw- en woningtoezicht

Naast de toetsing bij oplevering door de EP-W adviseur detail, vindt er ook een toetsing plaats door Bouw- en woningtoezicht. Deze toetsing wordt uitgevoerd met behulp van de database van RVO om te verifiëren of het detail energielabel voldoet aan de omgevingsvergunning. Indien dit niet het geval is, kunnen er sancties volgen.

Wat klanten over ons vertellen

Richard heeft ons zeer vakkundig geholpen aan een definitief energielabel. Absolute aanrader!

D.
Danny Scheurink
20 dagen geleden

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
1 maand geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
3 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
3 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
4 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
7 maanden geleden
 
 
 
Leaf icon
Verschillende soorten energielabels

Voordelen van Energielabel nieuwbouw aanvragen bij DuraPlus

We bieden diverse voordelen als het gaat om een energielabel nieuwbouw aanvragen.   Als gecertificeerd en geregistreerd bedrijf garanderen we een professionele en betrouwbare service. Met onze gecertificeerde EP W adviseurs detail en grondige toetsing bij oplevering kun je vertrouwen op een nauwkeurig en betrouwbaar energielabel voor je nieuwbouwwoning. Bovendien streven we naar maximale klanttevredenheid en staan we altijd klaar om eventuele vragen te beantwoorden en advies te geven.

Kies voor DuraPlus voor een professioneel energielabel voor nieuwbouw

Ben je op zoek naar een betrouwbare partner voor het aanvragen van een energielabel voor jouw nieuwbouwwoning? Neem dan vandaag nog contact op met DuraPlus. Ons team staat klaar om jou te helpen en je te voorzien van alle benodigde informatie en ondersteuning. Kies voor kwaliteit, kies voor betrouwbaarheid, kies voor DuraPlus.

Leaf icon
Utiliteitsgebouwen energielabel aanvraag
Bel Mail App Offerte