• Afspraak binnen 7 dagen
 • Onafhankelijk advies
 • Advies op maat
 • Beoordeeld met een 5.0/5 (17 beoordelingen)
Energielabel Checken voor je woning
 

Energielabel aanvragen in Emmen

Een energielabel in Emmen aanvragen is heel simpel en binnen enkele dagen op te leveren

 • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
 • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
 • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Emmen of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel.

Aanvragen energielabel in Emmen

Het hebben van een energielabel als eigenaar van een woning of bedrijfspand verplicht bij verkoop of verhuur van het pand. Wist je dat tegenwoordig een huis niet eens meer op Funda mag staan als het huis nog geen energielabel heeft? Dus wil je als huiseigenaar je woning of je bedrijfspand in Emmen verkopen of verhuren, dan is een van de eerste stappen het verkrijgen van een Energielabel in Emmen voor je woning of je bedrijfspand. Heb je geen energielabel bij verkoop of verhuur? Dan is de boete 430,-. Deze boete krijg je meerde malen, net zo lang tot er een energielabel is. Dit kan behoorlijk oplopen.

Een energielabel in Emmen aanvragen is met het hebben van DuraPlus in de gemeente gemakkelijk, voordelig en snel. De eerste stap naar een energielabel, ook wel energie prestatie rapport, is op onze site een vrijblijvende aanvraag doen. Je krijgt binnen 1 dag, meestal binnen een paar uur al een prijsvoorstel van ons.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvragen in Emmen
Leaf icon
Goedkoop energielabel Emmen

Energielabel kosten in Emmen

Wil jij een energie label aanvragen in Emmen? Bij DuraPlus heb je al een energielabel vanaf 245,- euro. De prijs van een energielabel hangt af van een aantal factoren. Het soort woning speelt een rol, de grootte en bijvoorbeeld de installaties die geïnstalleerd zijn in de woning.

 • Goedkoop energielabel Emmen, snel geleverd Al vanaf 245,-
 • Adviseur is altijd uit de regio emmen Adviseur uit Emmen zelf
 • Gediplomeerd en BRL9500 Deskundig met eigen BRL9500 certificering

Voordelen van een Energielabel in Emmen

Een energielabel neem je niet alleen voor het voorkomen van een boete, maar het is ook een vertrekpunt naar verdere verduurzaming. Het maakt je als huis- of pandeigenaar bewuster. Daarnaast is het voor een koper of toekomstig huurder een middel om woningen of andere panden met elkaar te vergelijken op gebied van energiezuinigheid.

Maar als verkoper levert een energielabel in Emmen meer op dan je denkt. Elke labelklasse omhoog levert een hogere woningwaarde op. Dus zelfs als je al een energielabel hebt, dan kan lonen om een nieuw energielabel op te stellen. Bijvoorbeeld als je tussentijds zonnepanelen hebt laten leggen, of een (hybride) warmtepomp hebt gekregen. Zo zijn er tal van redenen om je energielabel te herzien.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Voordeel van een energielabel uitgelegd

Energielabel checken?

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Achtergrond van het energielabel

In 2015 werd in heel Nederland, inclusief Emmen, aan alle huiseigenaren een voorlopig energielabel verstrekt door de Rijksoverheid. Dit energielabel geeft een indicatie van de energieprestaties van een woning en is gebaseerd op factoren zoals het bouwjaar en energiebesparende maatregelen. Het doel van het energielabel is om bewustwording over energieverbruik en verduurzaming te stimuleren.

Dit voorlopige energielabel is slechts een schatting en kan in sommige gevallen onnauwkeurig zijn. Het is daarom aan te raden om een uitgebreid energielabel te laten opstellen, zodat een nauwkeurig beeld van de energieprestaties van de woning kan worden verkregen. Dit is vooral belangrijk als u van plan bent om uw woning te verkopen of te verhuren, aangezien u vanaf 1 januari 2021 verplicht bent om een uitgebreid energielabel aan te vragen in Emmen.

Het uitgebreide energielabel geeft inzicht in de energieprestaties van de woning en kan suggesties bieden voor energiebesparende maatregelen die kunnen worden genomen om de energie-efficiëntie te verbeteren. Het energielabel heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan worden aangevraagd bij DuraPlus.

 • Woning meer waard door goed energielabel Je woning of bedrijfspand is meer waard met een beter energielabel
 • Snel een energielabel Een nieuw energielabel kan al binnen enkele dagen geregeld zijn


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Uitleg over het energielabel
Leaf icon
Verschil in energielabels

Wat is het verschil tussen een voorlopig en een definitief energielabel

Het voorlopige energielabel is een indicatie van de energieprestatie van een woning. Dit label wordt door de Rijksoverheid automatisch gegenereerd op basis van openbare gegevens, zoals het bouwjaar van de woning en het woningtype. Het doel van het voorlopige energielabel is om huiseigenaren bewust te maken van de energieprestatie van hun woning en hen te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.

Het voorlopige energielabel is echter gebaseerd op schattingen en kan afwijken van de werkelijke situatie. Daarom is het verplicht om bij de verkoop of verhuur van een woning een definitief energielabel te hebben. Een definitief energielabel is een nauwkeurige meting van de energieprestatie van de woning en wordt opgesteld door een gecertificeerd energieadviseur. Het definitieve energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is en welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn om de woning nog energiezuiniger te maken.

Het verschil tussen het voorlopige en definitieve energielabel is dus dat het voorlopige label een indicatie is en het definitieve label een nauwkeurige meting. Huiseigenaren kunnen zelf het definitieve energielabel aanvragen via een erkende energieadviseur. Het is belangrijk om te weten dat een definitief energielabel verplicht is bij de verkoop of verhuur van een woning.


Energielabel aanvragen

Wat klanten over ons vertellen

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
21 dagen geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
2 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
3 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
3 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
6 maanden geleden

Goed en super snel geholpen met een BENG-berekening voor mijn nieuwe woning. Zeker een aanrader.

T.
Thomas Wilschut
9 maanden geleden
Bel Mail App Offerte