• Afspraak binnen 7 dagen
 • Onafhankelijk advies
 • Advies op maat
 • Beoordeeld met een 5.0/5 (17 beoordelingen)
Energielabel Checken voor je woning
 

Energielabel aanvragen Assen

Een energielabel aanvragen in Assen? Krijg binnen enkele klikken een vrijblijvende offerte en ontvang je energielabel al in enkele dagen.

 • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
 • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
 • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Assen of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel. Na het accepteren van de offerte plannen we direct een afspraak in.

Energielabel in Assen aanvragen

Als je een woning wilt kopen of huren in Assen dan is het prettig als je weet of de woning die je op het oog hebt ook een beetje energiezuinig is. Daarvoor kijk je op het energielabel van de woning. Dit geeft de koper of huurder een redelijk inzicht in wat men kan verwachten op het gebied van het energieverbruik en de energieduurzaamheid van de woning. Dat is ook de reden dat de overheid heeft bepaald dat een energielabel verplicht is voor woningen en utiliteitsgebouwen die verkocht, verhuurd of opgeleverd gaan worden.

Dat betekent dus dat de eigenaar van het pand een geldig energielabel moet aanvragen. Dit heeft voor de eigenaar zelf ook voordelen. Een energielabel aanvragen in Assen kan op een eenvoudige en snelle wijze bij DuraPlus. Zelfs als je als eigenaar nog geen plannen hebt om de woning te verkopen of te verhuren, doe je er verstandig aan om een energielabel aan te vragen.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvragen Assen
Leaf icon
Energielabel verplicht in Assen

Voordelen van Energielabel in Assen

Koper: De koper van een woning krijgt dus met een energielabel een beter inzicht in de status van de woning op energiegebied. Het is hierdoor voor de en nieuwe bewoner makkelijker om een begroting te maken, ook als het gaat om bijvoorbeeld renovatie of aanpassingen.

Huurder: Voor de huurders van een bepaalde woning of ander pand schept het energielabel ook duidelijkheid. De informatie verkregen via het energielabel kan worden meegenomen tijdens de onderhandelingen over het huurcontract.

Eigenaar: De eigenaar van de woning of het pand krijgt een beter inzicht in de status van het pand. Het energielabel laat zien hoe je de woning comfortabeler, energiezuiniger en waardevoller kan maken.

De voordelen van een energielabel in Assen aanvragen bij DuraPlus zijn ook belangrijk. DuraPlus komt uit de regio dus weet wat hier op de markt speelt als het gaat om energie en duurzaamheid. Daarnaast leveren zij als onafhankelijk energie adviesbureau een uitstekende en snelle service.

Wat kost een energielabel

Veel dingen worden duurder vandaag de dag, maar er zijn ook dingen die gewoon laag in prijs blijven. Vroeger kon je bijvoorbeeld een energielabel aanvragen door slechts op afstand een paar vragen te beantwoorden. De prijzen van dit energielabel schommelden enorm. De één betaalde 100,- en de ander was honderden euro’s meer kwijt.

Bij DuraPlus heb je gewoon een lage en vaste prijs; een all-in prijs zonder kleine lettertjes. En dat terwijl het onderzoek voor het energielabel veel uitgebreider is. Een deskundige moet nu de woning komen inspecteren en DuraPlus kan dat voordelig en snel. Het energielabel wat hieruit voortkomt is officieel geregistreerd en 10 jaar geldig. De prijzen zijn transparant en een indicatieprijs voor het type woning is te vinden op de website. Of vraag gewoon eens vrijblijvend een offerte aan.

Leaf icon
Wat kost een energielabel Assen

Energielabel checken?

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Waarom een energielabel in Assen aanvragen?

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur of oplevering. Geen energielabel hebben, kan in zo’n geval een flinke boete betekenen die ook nog eens aardig op kan lopen.

Maar ook in andere situaties heeft het aanvragen van een energielabel voor de eigenaar van de woning of het utiliteitsgebouw verschillende voordelen. We zullen er een aantal noemen:

 • Postive waardeontwikkeling voor de woning met een goed energielabel Met een positief energielabel stijgt de waarde van de woning
 • Energielabel geeft inzicht over mogelijke verbeteringen Een energielabel geeft informatie over mogelijke verbeteringen van je huis
 • Energielabel Assen geeft goed uitgangspunt voor een financiering Een energielabel is een perfecte uitgangspositie voor een financieringsplan voor verbeteringen
 • Betere financieringsvoorwaarden bij een goed label Een goed label geeft betere financieringsvoorwaarden
 • Snelle verkoop in Assen bij een goed energielabel Bij verkoopplannen zal de woning sneller verkopen met een gunstig energielabel

Het energielabel geeft duidelijk aan waar de verbeterpunten van de woning liggen op het gebied van energiezuinigheid. Op basis hiervan kan een verbeterplan worden ontwikkeld. Het is voor de eigenaar van de woning prettig om te weten op welke punten voordeel behaald kan worden.

Leaf icon
Voordelen energielabel Assen
Leaf icon
Wat is de boete voor het niet hebben van een energielabel

Hoe vraag je een energielabel aan in Assen?

Een energielabel in Assen aanvragen gaat simpel en snel. Op de website van DuraPlus kun je kiezen voor een vrijblijvende offerte of gelijk een opdracht aanmaken. DuraPlus verrast je graag door bij beide opties snelheid te leveren, maar vooral ook kwaliteit en deskundigheid. De geoffreerde prijs is de prijs die je betaalt, geen verrassingen achteraf.

Als de offerte akkoord is, kun je een afspraak met ons inplannen. Op de afgesproken tijd komt de deskundige energieadviseur de woning bekijken. Dit bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Alle criteria voor het energielabel worden bekeken en er wordt gelijk gekeken wat de eventuele aanbevelingen zijn. Deze informatie kun je op het energielabel terugvinden wat je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het bezoek van het bezoek van de deskundige ontvangt.

Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Adviesrapport en korting op duurzaamheidsprojecten

Het is ook mogelijk om met behulp van het advies van DuraPlus de woning of ander gebouw te verduurzamen. Zij kunnen als onafhankelijk energie-expert de behoefte in kaart brengen en precies aangeven met welke investeringen het beste resultaat kan worden behaald. Met een nog beter energielabel als gevolg. Om advies in te winnen op dit gebied zijn er twee mogelijkheden, namelijk een duurzaamheidsscan of een maatwerk adviesrapport. Beide mogelijkheden zijn een prima opties om de beste keuzes te maken, alleen de analyse van het maatwerk adviesrapport is een stuk uitgebreider. Gaat het om grotere projecten, informeer dan vrijblijvend naar de projectkorting.

Leaf icon
Waar een energielabel voor nodig is
Leaf icon
Hoe je een label aanvraagt in Assen

Energielabel aanvragen voor je kantoor

Bij de verkoop, verhuur en oplevering van de meeste utiliteitsgebouwen is een energielabel ook verplicht. Zo ook dus bij een kantoorgebouw. Er zijn uitzonderingen zoals een fabriekshal, een kerk, moskee of een beschermd monument, maar bij de overige gebouwen heb je meestal gewoon een energielabel nodig.

Ook een energielabel voor je kantoor kun je gewoon bij DuraPlus aanvragen. DuraPlus verzorgt ook voor utiliteitsgebouwen snel en deskundig een energielabel. DuraPlus is volledig gecertificeerd en het energielabel wordt geregistreerd bij RvO. Ook voor andere zaken kun je bij DuraPlus terecht, zoals BENG-berekeningen of advies om de woning of het kantoor te verduurzamen. Een snelle scan of een maatwerkadvies, het kan allemaal.


Vraag je energielabel hier aan

Bel Mail App Offerte