• Afspraak binnen 7 dagen
 • Onafhankelijk advies
 • Advies op maat
 • Beoordeeld met 5 van 5 sterren (19 beoordelingen)
Energielabel Aanvragen voor je woning
 

Energielabel aanvragen Meppel

Een energielabel aanvragen Meppel? Krijg binnen enkele klikken een vrijblijvende offerte en ontvang je energielabel al in enkele dagen.

 • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
 • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
 • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen in Meppel of voor een maatwerkadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel. Na het accepteren van de offerte plannen we direct een afspraak in.

Vraag jouw energielabel aan

Ben jij eigenaar van een woning in Meppel en wil je weten hoe energiezuinig jouw huis is? Dan is het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus.nl een goede optie. Een energielabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is en welke maatregelen je kunt nemen om de energieprestaties te verbeteren. Dit is niet de enige reden waarom mensen een energielabel aanvragen. Als je de woning of het utiliteitsgebouw wilt gaan verkopen, verhuren of opleveren is het hebben van een definitief energielabel zelfs verplicht. In zo’n geval geen energielabel hebben, kan dan een flinke boete opleveren. Om dit te voorkomen, kun je bij DuraPlus snel en voordelig een energielabel aanvragen. Dit label moet ook officieel geregistreerd worden en dat mag alleen gedaan worden door een gecertificeerde organisatie. DuraPlus mag zelf energielabels voor bestaande bouw en nieuwbouw opstellen én registreren bij EP-online om het energielabel officieel te maken.


Energielabel aanvragen Meppel
Leaf icon
Energielabel aanvragen Meppel
Leaf icon
Voordelen van een Energielabel Meppel

Voordelen van Energielabel in Meppel

Het hebben van een energielabel in Meppel heeft verschillende voordelen. Ten eerste wordt de woning waardevoller met een goed energielabel. Ten tweede kun je als woningeigenaar met een goed energielabel het huis makkelijker verkopen of verhuren. Potentiële kopers of huurders zien direct dat jouw woning energiezuinig is en kunnen daardoor besparen op hun energierekening. Bovendien draag je als woningeigenaar bij aan een beter milieu door het verminderen van de CO2-uitstoot. Ook als je de woning niet direct wilt verkopen of verhuren heeft het aanvragen van een energielabel voordelen. Je kunt met een energielabel precies zien hoe je de woning comfortabeler en energiezuiniger kunt maken. Hier heb je dus zelf ook profijt van.

Als het energielabel minder gunstig is, kun je aan de verbeterpunten zien hoe je de woning wel energiezuiniger kunt maken. Het is een goede leidraad om een stappenplan op te stellen. Als onafhankelijk adviesbureau kan DuraPlus je hierbij helpen.

Energielabel in Meppel verplicht

Tegenwoordig is het verplicht om bij de verkoop, verhuur of oplevering van een woning een geldig energielabel te hebben. Zonder energielabel riskeer je een boete van minimaal €405,-. Voor bedrijven ligt dit bedrag nog een stuk hoger, namelijk minimaal €900,-. Geef je geen gehoor aan het alsnog aanvragen van het energielabel, dan kunnen deze bedragen ook nog eens oplopen. Bij het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus.nl ben je verzekerd van een geldig en erkend energielabel. Zorg dat je altijd een up-to-date energielabel hebt.

Het energielabel is verplicht voor woningen en utiliteitsgebouwen (zoals scholen, kantoren, ziekenhuizen) bij de verhuur, verkoop of oplevering. Toch zijn er enkele uitzonderingen.

 • Energielabel niet voor monumenten Monumenten die op de monumentenlijst staan
 • Geen energielabel nodig voor geloofsgebouwen Geloofsgebouwen zoals synagogen, kerken en moskeeën
 • Energielabel niet nodig voor gebouwen met daarin tijdelijke activiteiten Gebouwen speciaal voor tijdelijke activiteiten, bijvoorbeeld voor markten en tentoonstellingen
 • Ook geen energielabel nodig voor gebouwen minder dan 50m2 gebruikersoppervlak Kleine gebouwen met minder dan 50 m2 gebruiksoppervlak, zoals een Tiny house
 • Geen energielabel nodig zonder woonfunctie Gebouwen zonder woonfunctie zoals Schuurtjes en tuinhuisjes
Leaf icon
Een energielabel is verplicht in Meppel
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Wat kost een energielabel bij DuraPlus?

Als je bij DuraPlus een energielabel aanvraagt, weet je zeker dat je het snel in je bezit hebt en voor een voordelige prijs. Ondanks deze pluspunten gaat DuraPlus voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Het energielabel van DuraPlus wordt officieel geregistreerd en is 10 jaar geldig.

De kosten voor een energielabel bij DuraPlus.nl zijn onder andere afhankelijk van de grootte van jouw woning, maar de prijs die afgesproken wordt is altijd de vaste prijs. Geen verrassingen achteraf. Op de website kun je de indicatieprijzen voor de verschillende typen woningen vinden. Ook kun je hier vrijblijvend een offerte aanvragen. Ga je akkoord met de aangeboden offerte? Dan kun je ervan op aan dat de aangeboden prijs ook de prijs is die je betaalt, er zijn geen kleine lettertjes.


Bekijken prijzen energielabels

Leaf icon
Kosten van een energielabel aanvragen Meppel
Leaf icon
Waarom je een energielabel nodig hebt

Waarom een energielabel aanvragen?

Naast de verplichting van een energielabel bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning, is het ook verstandig om een energielabel aan te vragen om inzicht te krijgen in de energieprestaties van jouw woning. Op basis van het energielabel kun je gerichte maatregelen nemen om jouw woning te verduurzamen en daarmee de energierekening te verlagen.

Wil je nog geen energielabel aanvragen maar wil je wel weten wat je het beste kunt doen om jouw woning energiezuiniger te maken en te verduurzamen? Dan kun je bij DuraPlus er ook voor kiezen om eerst een duurzaamheidsscan uit te laten voeren. Tijdens deze fysieke inspectie kan er ter plekke advies worden uitgebracht. Bij een maatwerk adviesrapport is de analyse uitgebreider en geeft het rapport een duidelijk beeld van de verschillende mogelijkheden.

Als je toch nog geen plannen hebt om de woning te verkopen of te verhuren, kun je beter eerst advies vragen en dan de verduurzamingsstappen uitvoeren. Hierna het energielabel aanvragen, betekent vaak een betere klasse op het energielabel en dus een hogere waarde van het huis.

Wat klanten over ons vertellen

Richard heeft ons zeer vakkundig geholpen aan een definitief energielabel. Absolute aanrader!

D.
Danny Scheurink
20 dagen geleden

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
1 maand geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
3 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
3 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
4 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
7 maanden geleden
 
 
 

Wat is het verschil tussen voorlopig en definitief energielabel?

Een voorlopig energielabel is een indicatie van de energieprestatie van jouw woning, op basis van openbare gegevens. Ook een gebouw kan een voorlopig energielabel hebben. Het voorlopig energielabel wordt automatisch toegekend door de Rijksoverheid op basis van openbare gegevens over het gebouw, zoals het bouwjaar, type woning en oppervlakte. Het voorlopig energielabel is bedoeld om huiseigenaren bewust te maken van de energieprestatie van hun woning en hen te stimuleren om energiebesparende maatregelen te nemen.

Het voorlopig energielabel heeft geen juridische status en is niet geschikt om te gebruiken bij verkoop, verhuur of oplevering van een woning. Om een geldig en definitief energielabel te krijgen, moet er een gecertificeerd adviseur langskomen om de energieprestatie van de woning of gebouw te bepalen. Op basis van deze meting wordt een definitief energielabel afgegeven. Bij DuraPlus kun je een definitief energielabel aanvragen voor Meppel of voor een woning of gebouw op een andere locatie.

Het voorlopig energielabel is alleen handig om een globaal beeld te krijgen van de energieprestatie van een woning of gebouw. Het definitieve energielabel is een stuk nauwkeuriger en betrouwbaarder dan het voorlopige energielabel. Ook bij het definitieve energielabel kun je zien welke energiebesparende maatregelen je zou kunnen nemen om de energieprestaties te verbeteren.

Leaf icon
De verschillende soorten energielabels
Leaf icon
Duurzaam maatwerkadvies - renovatieadvies aanvragen Meppel

Adviesrapport en korting op duurzaamheidsprojecten

Het is belangrijk om te zorgen dat je energielabel altijd up-to-date is. Heb je in of aan de woning of in of aan het gebouw verduurzamende maatregelen genomen? Zorg dan dat je daarna een nieuw energielabel aanvraagt. Deze besparende maatregelen zie je hoogst waarschijnlijk ook weer terug in een betere klassering van het energielabel. Weet je niet precies welke verduurzamende maatregelen verstandig zijn om uit te voeren? Laat DuraPlus dan een duurzaamheidsscan uitvoeren of een maatwerk adviesrapport maken.

Heb je meerdere panden die duurzaamheidsadvies, een BENG-berekening of een energielabel nodig hebben? Informeer dan bij DuraPlus eens naar de mogelijkheden voor korting op speciale duurzaamheidsprojecten.


Vraag hier je maatwerkadvies aan

Bel Mail App Offerte