• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met 5 van 5 sterren (19 beoordelingen)
Energielabel Checken voor je woning
 

Energielabel woning aanvragen

Een energielabel woning aanvragen is essentieel als je je huis wilt verkopen of verhuren. Het energielabel geeft potentiële kopers of huurders inzage in de energiezuinigheid van de woning. Hierdoor kunnen zij een weloverwogen beslissing maken en weten zij wat zij kunnen verwachten qua energiekosten. Bovendien is het aanvragen van een energielabel verplicht volgens de Nederlandse wetgeving.

Maar zelfs als je niet van plan bent om je woning te verkopen of te verhuren, is het energielabel waardevol. Het geeft je als huiseigenaar een beeld van de energieprestaties van je woning. Waardoor je maatregelen kunt nemen om je huis energiezuiniger te maken, wat kan leiden tot lagere energierekeningen en een hoger wooncomfort. Bij DuraPlus bieden we een snelle en deskundige service om jouw energielabel woning aanvraag te regelen.

  • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
  • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
  • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Arnhem of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel.

Wat houdt een energielabel woning in?

Een energielabel woning is een document dat de energieprestaties van je huis beoordeelt. Het label varieert van A (zeer energiezuinig) tot G (zeer onzuinig). Het hoogst haalbare energielabel is A++++. Deze normering wordt bepaald door verschillende factoren, zoals isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie en de aanwezigheid van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen.

Het energielabel wordt geregistreerd bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Dit zorgt voor officiële erkenning en maakt het eenvoudig voor potentiële kopers of huurders om de energiezuinigheid van jouw woning te controleren. Bij DuraPlus zorgen we ervoor dat jouw energielabel aanvraag snel en correct wordt afgehandeld, zodat je voldoet aan alle wettelijke eisen.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvraag Arnhem
Leaf icon
Voordeel van Goedkoop energielabel Arnhem

De voordelen van een energielabel woning

Een energielabel woning biedt meerdere voordelen. Ten eerste maakt het je woning aantrekkelijker op de markt. Potentiële kopers of huurders willen vaak weten hoe energiezuinig een woning is voordat ze een beslissing nemen. Een hoog energielabel kan dus helpen om je huis sneller te verkopen of verhuren.

Daarnaast geeft het energielabel je concrete aanbevelingen om je woning te verduurzamen en energiezuiniger te maken. Dit kan variëren van eenvoudige maatregelen zoals het aanbrengen van tochtstrips tot grotere investeringen zoals het installeren van dubbel glas of zonnepanelen. Deze verbeteringen kunnen niet alleen je energiekosten verlagen, maar ook de waarde van je woning verhogen.

Hoe werkt een energielabel woning aanvragen bij DuraPlus?

Bij DuraPlus maken we het aanvragen van een energielabel woning eenvoudig en stressvrij. Het proces begint met een grondige inspectie van je woning door een van onze gecertificeerde adviseurs. Zij beoordelen de energieprestaties van je huis en verzamelen de benodigde gegevens.

Na de inspectie stellen wij een rapport op dat jouw energielabel bepaalt. Dit rapport wordt vervolgens geregistreerd bij de RvO. Onze deskundige adviseurs zorgen ervoor dat het hele proces soepel verloopt en dat je binnen korte tijd je officiële energielabel ontvangt. Een compleet energielabel woning aanvraag verzorgen wij vanaf 245,- euro,. Echter kunnen de kosten variëren, door een aantal factoren zoals woningtype en beschikbare documentatie.

Leaf icon
Energielabel nieuwbouw aanvragen

Energielabel checken?

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Waarom kiezen voor DuraPlus?

We zijn een onafhankelijk adviesbureau dat gespecialiseerd is in energielabel woning aanvragen. En hebben jarenlange ervaring en expertise op het gebied van energieprestatiecertificering. Ons team van gecertificeerde adviseurs zorgt voor een snelle en deskundige afhandeling van je aanvraag.

Daarnaast bieden wij een klantgerichte service. Wij begrijpen dat het aanvragen van een energielabel soms verwarrend kan zijn, daarom begeleiden wij je door het hele proces. Van de eerste inspectie tot de uiteindelijke registratie bij de RvO, wij staan voor je klaar met advies en ondersteuning.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen om jouw woning energiezuiniger te maken. Bezoek duraplus.nl voor meer informatie en een vrijblijvende offerte. Samen werken we aan een duurzame toekomst voor jouw huis.

Leaf icon
Uitleg over het aanvragen van een energielabel - hoe verloopt het aanvraag proces
Leaf icon

Wat klanten over ons vertellen

Richard heeft ons zeer vakkundig geholpen aan een definitief energielabel. Absolute aanrader!

D.
Danny Scheurink
20 dagen geleden

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
1 maand geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
3 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
3 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
4 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
7 maanden geleden
 
 
 
Leaf icon
Leaf icon
Bel Mail App Offerte