• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met 5 van 5 sterren (19 beoordelingen)
Energielabel Checken voor je woning
 

Energielabel vrijstaande woning aanvragen

Een energielabel voor een vrijstaande woning geeft aan hoe energiezuinig je woning is. Dit label helpt potentiële kopers of huurders te begrijpen hoe duurzaam de woning is, en het kan invloed hebben op hun beslissing om de woning te bezichtigen of te kopen. Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om een energielabel te hebben als je je woning gaat verkopen of verhuren. Dit label moet ook duidelijk vermeld worden in de advertentie van de woning.

Bij DuraPlus zorgen we ervoor dat je energielabel voor je vrijstaande woning snel en deskundig wordt geregeld. Ons team van gecertificeerde experts voert een grondige inspectie uit en zorgt voor een nauwkeurige beoordeling van de energieprestaties van je woning. Het energielabel is 10 jaar geldig en dient geregistreerd te zijn bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO).

  • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
  • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
  • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Arnhem of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel.

Waarom is een energielabel voor je vrijstaande woning belangrijk?

Een energielabel voor je vrijstaande woning biedt meerdere voordelen. Het geeft een duidelijk beeld van de energiezuinigheid van je woning, wat belangrijk is voor potentiële kopers of huurders. Een energiezuinige woning kan aantrekkelijker zijn op de markt, omdat het lagere energiekosten en een kleinere ecologische voetafdruk betekent.

Daarnaast helpt het energielabel je om inzicht te krijgen in mogelijke verbeteringen die je kunt aanbrengen om je woning energiezuiniger te maken. Dit kan variëren van eenvoudige maatregelen zoals het dichten van naden en kieren of kozijnfolie, tot grotere investeringen zoals het installeren van zonnepanelen of betere isolatie. Bij DuraPlus geven we je niet alleen het energielabel, maar je kunt bij ons ook een afspraak maken met een adviseur om je woning te verduurzamen.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
Energielabel aanvraag Arnhem
Leaf icon
Energielabel vrijstaande woning aanvragen

Het proces van een energielabel voor je vrijstaande woning aanvragen

Het aanvragen van een energielabel voor je vrijstaande woning is eenvoudig bij ons. We beginnen met een grondige inspectie van je woning door een van onze gecertificeerde adviseurs. Tijdens deze inspectie worden verschillende aspecten van je woning beoordeeld, zoals isolatie, verwarming, ventilatie en de aanwezigheid van duurzame energiebronnen.

Na de inspectie stellen we een gedetailleerd rapport op dat jouw energielabel bepaalt. Dit rapport wordt vervolgens geregistreerd bij de RvO, zodat je voldoet aan alle wettelijke eisen. Bij ons ben je verzekerd van een snelle afspraak en een deskundige werkwijze. We begrijpen dat tijd een cruciale factor is, vooral als je je woning snel wilt verkopen of verhuren.

Hoe vraag je een energielabel voor je vrijstaande woning aan?

Het aanvragen van een energielabel voor je vrijstaande woning is eenvoudig. Op onze website duraplus.nl kun je aangeven of het om een bestaande woning, nieuwbouw woning of een vakantie woning gaat. Vervolgens kun je binnen een paar stappen een  vrijblijvende offerte voor je energielabel aanvragen. Na het ontvangen van onze offerte, kun je direct een afspraak met ons maken. We streven ernaar binnen 24 uur contact met je op te nemen.

Onze adviseur komt bij je langs om de woning te beoordelen en verzamelt alle benodigde gegevens. Binnen korte tijd ontvang je een gedetailleerd rapport met je energielabel, dat wordt geregistreerd bij de RvO.

Leaf icon
Prijs aanvraag energielabel Arnhem

Energielabel checken?

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Maak je woning energiezuinig met DuraPlus

Een energielabel voor je vrijstaande woning is niet alleen een wettelijke verplichting bij verkoop, verkoop, verhuur of oplevering van je woning. Maar ook een waardevol hulpmiddel om de energie-efficiëntie van je woning te verbeteren. Bij DuraPlus bieden we een snelle, deskundige en klantgerichte service om je energielabel aanvraag soepel te laten verlopen.

Neem vandaag nog contact met ons op om je energielabel vrijstaande woning aan te vragen. Onze gecertificeerde experts staan klaar om je te helpen bij elke stap van het proces.

Leaf icon
Uitleg over het aanvragen van een energielabel - hoe verloopt het aanvraag proces

Wat klanten over ons vertellen

Richard heeft ons zeer vakkundig geholpen aan een definitief energielabel. Absolute aanrader!

D.
Danny Scheurink
20 dagen geleden

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
1 maand geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
3 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
3 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
4 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
7 maanden geleden
 
 
 
Leaf icon
Bel Mail App Offerte