• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met een 5.0/5 (17 beoordelingen)
Energielabel aanvragen bij DuraPlus
 

Prijs van een energielabel

Zijn de getoonde prijzen echt een vaste prijs? Jazeker! We hanteren een all-in prijs. Geen kleine lettertjes, geen verrassingen achteraf.

  • Snel en eenvoudig een energielabel aanvragen Voordelig en snel geleverd
  • Deskundig en gecertificeerd Geen kwantiteit, maar kwaliteit
  • Energielabel geregistreerd bij RvO Officieel geregistreerd energielabel, 10 jaar geldig

Energielabel voor een vaste prijs?

Wij verrassen je liever door de kwaliteit en de snelheid van ons werk in plaats van nare verassingen achteraf. Prijs is prijs. Ook als blijkt dat bijvoorbeeld één of meerdere dakkapellen zijn, of een gekoelde woning heeft.

Prijzen energielabels voor woningen

Studio


vanaf

214,-

192,50

Oppervlakte kleiner dan 30m²

Appartement


vanaf

290,-

261,-

Oppervlakte kleiner dan 100m²

Eengezinswoning


vanaf

325,-

292,50

Oppervlakte kleiner dan 200m²

Vrijstaande woning


vanaf

350,-

315,-

Oppervlakte kleiner dan 250m²

Wat klanten over ons vertellen

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
21 dagen geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
2 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
3 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
3 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
6 maanden geleden

Goed en super snel geholpen met een BENG-berekening voor mijn nieuwe woning. Zeker een aanrader.

T.
Thomas Wilschut
9 maanden geleden
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Onze antwoorden op de meestgestelde vragen

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het is namelijk zo dat hoe minder fossiele energie er wordt gebruikt, hoe beter het energielabel zal zijn. De normering loopt van A t/m G en A++++ is het hoogst haalbare. Een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2- uitstoot.

Een energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering. Sinds 1 januari 2021 ben je bij verkoop van je woning verplicht in de advertentie het label te vermelden. Dit betekent dus ook dat je op dat moment al over een label moet beschikken. Potentiële kopers kunnen dan al in de advertentie zien hoe duurzaam een woning is en dit meenemen in overweging om de woning te bezichtigen of kopen.

Als je nog geen definitief energielabel hebt en bijvoorbeeld je woning wilt verkopen, is het verstandig om hiervoor een gecertificeerd adviseur in te schakelen.

DuraPlus komt graag bij je langs om de woning op te nemen. Alle kenmerken van de woning worden doorlopen en zo kan het energielabel nauwkeurig worden vastgesteld. Wil jij ook een energielabel aanvragen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en krijg snel inzicht in hoe zuinig de woning is.

Energielabels zijn alleen geldig als ze zijn geregistreerd in EP-online. Daarnaast is het zo dat zowel de huidige als de oude energielabels tien jaar geldig zijn. Op jouw energielabel staat de ‘geldig tot’ datum weergegeven.

Wanneer je op zoek bent naar het energielabel van je woning, kan je deze vinden in de landelijke database van de Rijksoverheid, EP-online. Hier registreren wij het definitieve energielabel voor je woning nadat hij deze is opgesteld. Ook verzenden wij het geregistreerde energielabel naar jou via de mail.

Er is een hoop mogelijk om je woning energiezuiniger te maken. Zo kun je bijvoorbeeld zonnepanelen laten plaatsen of kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Ook HR++ of, nog beter, Triple glas draagt bij aan een beter energielabel. Deze investering op lange termijn is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu, voor je energielabel én dus ook voor de verkoopwaarde van je woning. Een energielabel aanvragen is om die reden niet geheel onbelangrijk.

Het is eigenlijk niet mogelijk om zelf het energielabel van je woning te berekenen. De energiedeskundige weet precies waar hij of zij op moet letten. Die gebruikt verschillende documenten, referenties en rekenmethoden, waaronder de Rekenmethodiek Basis- of Detailmethodiek voor energielabels volgens de NTA8800. DuraPlus helpt je als duurzaam adviesbureau graag verder.

Contact opnemen

Heb je een andere vraag?

Neem contact op
Bel Mail App Offerte