Energielabel Checken voor je woning
 

Energielabel berekenen

Bij DuraPlus zijn onze experts gecertificeerd om voor elke woning een passend energielabel af te geven. Of het nu gaat om een bestaande woning, nieuwbouwwoning of vakantiewoning, wij zorgen voor een nauwkeurige berekening. Onze experts houden rekening met diverse aspecten van je woning om tot een nauwkeurige beoordeling te komen.

  • Voordelig en Snel geregeld Voordelig en Snel geregeld
  • Adviseurs BRL9500 gecertificeerd Deskundige adviseurs
  • Korting op aanvullend maatwerkadvies en grote projecten Korting op aanvullend maatwerkadvies
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld een Energielabel aanvragen Arnhem of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel.

Hoe wordt het energielabel berekend?

Om het energielabel te berekenen worden verschillende aspecten van je woning in kaart gebracht. Het type woning speelt een grote rol, of het nu een appartement, studio, eengezinswoning of vrijstaande woning is. Daarnaast wordt er gekeken naar het bouwjaar van je woning en de oppervlakte.

Glasisolatie is een belangrijke factor. Onze experts beoordelen of je woning enkelglas, dubbelglas, of een van de HR-varianten (HR, HR+, HR++, HR+++) heeft. Dakisolatie wordt ook meegenomen, variërend van geen na-isolatie tot goed na geïsoleerd. Gevel- en vloerisolatie worden op dezelfde manier beoordeeld.


Energielabel aanvragen

Leaf icon
thermografische inspectie warmtebeeld
Leaf icon
Voordeel van Goedkoop energielabel Arnhem

Verwarming en warmwatervoorziening

De verwarming en warmwatervoorziening zijn essentieel om het energielabel te berekenen. We kijken naar het type verwarming, zoals moederhaard/gaskachel, oude HR-ketel, moderne CV-ketel of warmtepomp. Voor de warmwatervoorziening worden opties zoals een oude gasboiler, elektrische boiler, CV-ketel en warmtepomp beoordeeld.

Ventilatiesystemen spelen ook een rol. Onze experts beoordelen of jouw woning natuurlijke ventilatie, mechanische ventilatie, mechanische ventilatie met WTW, of mechanische ventilatie met WTW en CO2-sturing heeft. Deze factoren dragen bij aan de totale energie-efficiëntie van de woning en bepalen mede het energielabel.

Duurzame energiebronnen

Het gebruik van duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen en zonneboilers kan de energie-efficiëntie van je woning aanzienlijk verbeteren. Bij DuraPlus nemen we deze factoren mee als we je energielabel gaan berekenen. We kijken naar de capaciteit van de zonnepanelen, variërend van geen tot 2500 Wp of meer. Zonneboilers worden ook beoordeeld op hun bijdrage aan de energiezuinigheid van je woning.

Door deze factoren nauwkeurig te evalueren, kunnen onze gecertificeerde experts een betrouwbaar energielabel berekenen. Dit label is een waardevol hulpmiddel voor huiseigenaren en potentiële kopers of huurders.

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Het belang van een nauwkeurig energielabel

Een nauwkeurig berekend energielabel biedt meerdere voordelen. Het geeft potentiële kopers of huurders inzicht in de energieprestaties van je woning. Dit kan een positieve invloed hebben op hun beslissing om de woning te bezichtigen of te kopen. Een goed energielabel kan je woning aantrekkelijker maken op de markt en de waarde verhogen.

Daarnaast helpt een nauwkeurig energielabel je om gerichte verbeteringen door te voeren. Dit kan variëren van eenvoudige maatregelen zoals het verbeteren van isolatie tot grotere investeringen zoals het installeren van een warmtepomp. Deze verbeteringen kunnen niet alleen je energiekosten verlagen, maar ook je wooncomfort verhogen. 

Energielabel berekenen door een onafhankelijk bureau

Bij DuraPlus, zijn we een onafhankelijk duurzaam adviesbureau waar deskundigheid en klanttevredenheid voorop staan. Onze gecertificeerde experts zorgen voor een nauwkeurige en betrouwbare energielabel berekening. Wij bieden een snelle en efficiënte service, zodat je snel over je energielabel beschikt.

Onze vaste all-in prijzen zorgen ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan. Bij DuraPlus hanteren we transparante tarieven zonder verborgen kosten. Dit betekent dat je precies weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.

Leaf icon
Uitleg over het aanvragen van een energielabel - hoe verloopt het aanvraag proces

Laat vandaag nog je energielabel berekenen

Het energielabel laten berekenen bij DuraPlus is eenvoudig en snel. Vul de benodigde gegevens in om een vrijblijvende offerte te krijgen. Na ontvangst kun je direct een afspraak inplannen met een van onze adviseurs. Onze gecertificeerde adviseur komt bij je langs om je woning te inspecteren. Hierbij wordt gekeken naar verschillende factoren zoals isolatie, verwarmingssystemen en ventilatie.

Na de inspectie stellen we een rapport op en registreren we het energielabel bij de RvO. Je ontvangt vervolgens het officiële energielabel, dat 10 jaar geldig is.

Neem vandaag nog contact met ons op om je energielabel te berekenen. Bij DuraPlus staan we voor je klaar met deskundig advies en snelle service.

Wat klanten over ons vertellen

Richard heeft ons zeer vakkundig geholpen aan een definitief energielabel. Absolute aanrader!

D.
Danny Scheurink
2 maanden geleden

Goede service en communicatie!

S.
Sven Schoenmakers
2 maanden geleden

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
4 maanden geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
5 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
5 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
8 maanden geleden
 
 
Bel Mail App Offerte