Logo Duraplus
Logo Duraplus

Persoonlijk contact

Snelle service

Gehele ontzorging

Onafhankelijk

Duurzaamheidsscan

Een duurzaamheidsscan is eigenlijk niks anders dan het laaghangende fruit te pakken. De quick wins.

Voor wie is de duurzaamheidsscan?

De duurzaamheidsscan is voor woningeigenaren die op een snelle en voordelige manier willen weten hoe hun woning beter geïsoleerd kan worden. Voorwaarde voor deze vorm van analyse is dat de woning van voor 1992 is. De reden hiervan is dat deze woning normaal gesproken een minder niveau van isolatie hebben. Bij de meer recentere woning is extra isoleren ook mogelijk, maar dan betreft dit een complexere aanpak. Voor woningen na 1992 is eigenlijk altijd een maatwerkadvies vereist.

Hoe werkt het?

Onze onafhankelijk energieadviseur komt bij u op locatie om bepaalde zaken in kaart te brengen. Bij een duurzaamheidsscan gaat dit eigenlijk enkel om de thermische schil, met andere woorden ‘het dak, de vloer en de muren’. De adviseur kan op basis van zijn constateringen snel vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Wat zijn de mogelijkheden?

In de meeste gevallen kan de adviseur direct al laten weten wat de mogelijkheden zijn. Dit kan bijvoorbeeld het na-isoleren van een vloer of een muur zijn. De kosten hiervan kunnen we ter plekke in kaart brengen en desgewenst zelfs een vrijblijvende offerte voor uitbrengen.

Direct een offerte? Ja, wij werken met een vaste onderaannemers waar wij prijsafspraken mee hebben. Hierdoor zijn we in staat direct een scherpe prijs uit te brengen. Belangrijker nog is dat we onafhankelijk zijn in de keuze voor leveranciers die wij kiezen voor uw woning. Niet een verkoopadviseur die enkel het beste voor hun merk wil verkopen, maar vrijheid in oplossing en materiaal. Dit maakt ons onafhankelijk waardoor we enkel de beste oplossing kunnen bieden qua materiaal en prijs.