• Afspraak binnen 7 dagen
  • Onafhankelijk advies
  • Advies op maat
  • Beoordeeld met een 5.0/5 (17 beoordelingen)
Energielabel aanvragen bij DuraPlus
 

Energielabel aanvragen

Wil jij een energielabel aanvragen? DuraPlus verzorgt als onafhankelijk adviesbureau snel en deskundig jouw energielabel.

  • Snel en eenvoudig een energielabel aanvragen Snel en eenvoudig een energielabel aanvragen
  • Deskundig en gecertificeerd Deskundig en gecertificeerd
  • Energielabel geregistreerd bij RvO Energielabel geregistreerd bij RvO
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Ontvang in een paar simpele stappen direct een vrijblijvende offerte per e-mail. Bijvoorbeeld voor een energielabel of een verduurzamingadvies.

Energielabel nodig? zo werkt het

Sinds 2008 is een energielabel verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning. Jouw energielabel aanvragen en deze snel ontvangen? Bij DuraPlus ontvang je al binnen een paar stappen jouw energielabel. Vul je gegevens in en ontvang direct een vrijblijvende offerte per e-mail.

1

Vul je gegevens in

De eerste stap van het aanvragen van een energielabel bij DuraPlus is het invullen van je gegevens. Daarna gaan wij voor je aan de slag en ontvang je van ons een vrijblijvende offerte.

2

Ontvang een offerte

Zodra je een offerte ontvangen hebt kun je vrijwel direct een afspraak met ons inplannen. We streven ernaar binnen 24 uur contact op te nemen zodat jij snel wordt voorzien van een nieuw energielabel.

3

Ontvang je energielabel

Is de offerte akkoord? Dan ontvang je binnen enkele werkdagen tot uiterlijk een week na het accepteren van de offerte jouw energielabel.

leaf icon
Waarom een energielabel aanvragen

Waarom een energielabel?

Een energielabel aanvragen is bij verkoop en verhuur verplicht gesteld om meer inzicht te bieden bij aankoop of het huren van een woning. Daarnaast kan een goed energielabel gunstig zijn voor bijvoorbeeld de verkoop van een woning omdat het de woningwaarde kan doen laten stijgen. Vaak is het zelfs aantrekkelijk voor de woningwaarde een eventueel aanwezig oud energielabel te vervangen door een nieuw, beter, energielabel.

Naast dat je inzicht hebt als koper voor de aankoop van een huis geeft een energielabel ook inzicht waar de sterke en zwakke punten van de woning zitten. Zo kan je voor- of na de aankoop van de woning met een energie adviseur bepalen hoe je de woning duurzamer en energiezuiniger kan maken. Een voorbeeld hier kan zijn dat het energielabelrapport aangeeft dat er geen spouwmuurisolatie aanwezig is, terwijl dit eventueel makkelijk en relatief goedkoop te realiseren is door middel van na-isolatie.

Tot slot is de overdracht van een woning zonder een energielabel een probleem. De meeste notarissen passeren de akte niet, of er volgt automatisch een herhaaldelijke boete à € 435,- bij het niet hebben van een energielabel voor de verkopende partij. Net zo lang tot het energielabel aangevraagd is.

Waarvoor zoek je een energielabel?

Bestaande woning

Ben je woningeigenaar en verkoop of verhuur je jouw bestaande woning? Dan ben je verplicht een geregistreerd energielabel voor woningen aan de koper of huurder beschikbaar te stellen.

  • Energielabel bestaande woning Afspraak binnen 7 dagen
  • Label geregistreerd bij RvO Label Geregistreerd bij het RvO

Nieuwbouw

Alle nieuwbouwwoningen die na 1 januari 2021 worden opgeleverd zijn verplicht een energielabel toe te passen volgens de Detailmethodiek.

  • Energielabel nieuwbouw Gecertificeerd voor detailmethodiek
  • Geregistreerd bij het RvO Geregistreerd bij het RvO

Vakantiewoning

Voor 1 januari 2024 moeten alle vakantiewoningen die verhuurd worden een energielabel over een energielabel beschikken.

  • Scherpe prijs energielabel vakantiehuis Hoge korting bij grotere aantallen
  • Opnames op wisseldagen Flexibiliteit op de wisseldagen

BENG-berekening

Als onderdeel van de omgevingsvergunning, beter bekend als de bouwvergunning. Voor de BENG berekening, maar ook andere bijbehorende berekeningen.

  • BENG berekening aanvragen Wij denken graag mee
  • Rapport bij oplevering Rapport bij oplevering
 
 
 

Wat klanten over ons vertellen

Heel erg tevreden, vriendelijk, attent, en deskundig advies. Binnen twee dagen nadat het eerste contact was gelegd was, is de opname gedaan en het energielabel van de woning bekend en verwerkt. DuraPlus is een aanrader !!

T.
Ton Reuvers
1 maand geleden

Snel en correct afgewerkt

N.
Niek van Venrooij
2 maanden geleden

Snel en vakkundig geholpen door Richard met het vaststellen van het definitieve energielabel voor onze woning na een aantal duurzaamheid aanpassingen. Was een prettige samenwerking. Een aanrader.

W.
Willem Schelfhorst
2 maanden geleden

Super tevreden! Richard heeft binnen één dag een energielabel afgegeven voor mijn woning. Snelle service!

S.
Simon Aalderink
5 maanden geleden

Goed en super snel geholpen met een BENG-berekening voor mijn nieuwe woning. Zeker een aanrader.

T.
Thomas Wilschut
8 maanden geleden

Vlotte en duidelijke afhandeling. Aanbevolen.

E.
Erik Donker
8 maanden geleden
 
 
 
Direct een vrijblijvende prijs ontvangen?

Energielabel berekenen

Het kopen van een woning is een van de, zo niet de belangrijkste of grootste aankoop in iemands leven. Bij bijvoorbeeld een koelkast vindt een consument het ook fijn te weten of het een energiezuinig A++++ label heeft, of een onzuinig F label. Het maakt mensen zonder de details te kennen toch een soort van bewust van wat ze kopen. Het aanvragen van een energielabel is dus niet geheel onbelangrijk.

DuraPlus weet als energiedeskundige bij het bereken van jouw energielabel precies waar op gelet moet worden voor een zo goed mogelijk eindresultaat. Het energielabel wordt op een nauwkeurige manier bepaald, zo wordt de woning op ongeveer 180 punten geïnspecteerd. Er wordt in eerste instantie gekeken naar de ‘schil’ van het huis. Eigenlijk de jas van het huis; hoe goed houdt deze schil de warmte vast, oftewel hoe warm is deze jas. Als dit in kaart is gebracht, dan worden factoren meegenomen zoals de verwarming, koeling en ventilatie en eventuele opwekkers van stroom van de woning. Deze combinatie brengt gezamenlijk in kaart wat de energiebehoefte is van de woning. Deze behoefte wordt dan als laatste stap ook nog eens verdeeld in een aandeel duurzaam en fossiel.

Leaf icon
Energielabel berekenen
Leaf icon
Energielabel kosten

Energielabel kosten

Wil jij een energielabel aanvragen? Bij DuraPlus verzorgen we al een compleet energielabel vanaf 245,- euro. Echter kunnen de kosten van een energielabel afhangen van een aantal factoren. Hierbij kun je denken aan het woningtype, de beschikbare documentatie die ter beschikking gesteld wordt en de tijd die wij nodig hebben.

Omdat een duurzame woning zekerheid geeft voor de toekomst, zijn er zelfs banken die rentekorting op de hypotheek geven vanaf een bepaald label. Dit maakt een energielabel aanvragen best interessant. Een gedetailleerd energielabel is een solide basis voor een maatwerkadvies. Je kan op basis van de huidige en de toekomstige situatie perfect het verschil in kaart brengen, en daarmee ook de terugverdientijd per maatregel.

DuraPlus kan ook worden ingezet voor het maken van een BENG berekening. Met een BENG berekening wordt de energieprestatie van een woning of een utiliteitsgebouw bepaald. De BENG berekening is nodig voor het aanvragen van een nieuwbouw omgevingsvergunning en toetst het onderdeel energieprestatie. Met de berekening dien je aan te tonen dat het gebouw voldoet aan de BENG eisen en norm. Bij het maken van een BENG berekening wordt altijd gekeken naar de beste oplossing voor jouw situatie en gaat het uitbrengen van een advies altijd in samenspraak met de klant.

Energielabel check

Huidige energielabel opvragen?

Vraag hier gratis van elke woning of bedrijfspand het energielabel op. Krijg direct de uitslag zonder gegevens achter te laten.


Onze antwoorden op de meestgestelde vragen

Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het is namelijk zo dat hoe minder fossiele energie er wordt gebruikt, hoe beter het energielabel zal zijn. De normering loopt van A t/m G en A++++ is het hoogst haalbare. Een energiezuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2- uitstoot.

Een energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering. Sinds 1 januari 2021 ben je bij verkoop van je woning verplicht in de advertentie het label te vermelden. Dit betekent dus ook dat je op dat moment al over een label moet beschikken. Potentiële kopers kunnen dan al in de advertentie zien hoe duurzaam een woning is en dit meenemen in overweging om de woning te bezichtigen of kopen.

Als je nog geen definitief energielabel hebt en bijvoorbeeld je woning wilt verkopen, is het verstandig om hiervoor een gecertificeerd adviseur in te schakelen.

DuraPlus komt graag bij je langs om de woning op te nemen. Alle kenmerken van de woning worden doorlopen en zo kan het energielabel nauwkeurig worden vastgesteld. Wil jij ook een energielabel aanvragen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en krijg snel inzicht in hoe zuinig de woning is.

Energielabels zijn alleen geldig als ze zijn geregistreerd in EP-online. Daarnaast is het zo dat zowel de huidige als de oude energielabels tien jaar geldig zijn. Op jouw energielabel staat de ‘geldig tot’ datum weergegeven.

Wanneer je op zoek bent naar het energielabel van je woning, kan je deze vinden in de landelijke database van de Rijksoverheid, EP-online. Hier registreren wij het definitieve energielabel voor je woning nadat hij deze is opgesteld. Ook verzenden wij het geregistreerde energielabel naar jou via de mail.

Er is een hoop mogelijk om je woning energiezuiniger te maken. Zo kun je bijvoorbeeld zonnepanelen laten plaatsen of kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie en dakisolatie. Ook HR++ of, nog beter, Triple glas draagt bij aan een beter energielabel. Deze investering op lange termijn is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu, voor je energielabel én dus ook voor de verkoopwaarde van je woning. Een energielabel aanvragen is om die reden niet geheel onbelangrijk.

Het is eigenlijk niet mogelijk om zelf het energielabel van je woning te berekenen. De energiedeskundige weet precies waar hij of zij op moet letten. Die gebruikt verschillende documenten, referenties en rekenmethoden, waaronder de Rekenmethodiek Basis- of Detailmethodiek voor energielabels volgens de NTA8800. DuraPlus helpt je als duurzaam adviesbureau graag verder.

Contact opnemen

Heb je een andere vraag?

Neem contact op
Bel Mail App Offerte